Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

DOMÁCÍ TATARKA - PRO MILOVNÍKY OSTRÝCH CHUTÍ

0.0
DOMÁCÍ TATARKA - PRO MILOVNÍKY OSTRÝCH CHUTÍ

Potřebné ingredience

olej, ocet, hořčice plnotučná, 1 čerstvé vajíčko, sůl, cukr, kyselé okurky, cibule, česnek, kečup/sl.paprika/

Postup přípravy

Do nádobky na mixování (ponorným tyčovým mixérem) dáme 5lžic oleje (nevím přesně, dávám od oka), 1 syrové vajíčko, pokapeme octem (max. 1lžička), 1/2lžičky soli, 1 lžičku cukru a 2 vrchovaté lžičky plnotučné hořčice.

Mixujeme /po celou dobu přípravy pouze na 1. rychlost/, dokud nám hmota trochu neztuhne (odhadem 2min).

Přidáme na hrubo nakrájené 2 menší okurky, 1 menší cibuli, 2stroužky česneku, 2 lžičky kečupu /případně špetku sladké papriky pro barvu, pokud nemáme nebo nechceme kečup * dá se použít i sterilovaná paprika/.

Mixujeme cca 1min, výsledkem by měla být trochu řidší směs, než je klasická tatarka. Dáme do lednice nahoru na min. 20min, aby ještě trochu víc ztuhla.

Hustotu směsi můžeme regulovat množstvím oleje (čím víc, tím hustší). Ale já tam moc oleje nemám ráda, protože pak je tatarka moc těžká. Takže dle mého raději řidší...

Ostrost tatarky se dá upravit jednotlivými surovinami, libovolně se dá ubírat či přidávat česnek, cibule, kečup, okurky - dle chuti, jak kdo má rád :-)

Vzhledem k tomu, že se do tatarky dává čerstvé (syrové) vajíčko, doporučuji používat zásadně čerstvá vejce, konzumovat ihned a nepodávat třeba druhý den, jsou tam jistá rizika, která všichni známe :-)

Tato porce vystačí bohatě pro 4-6 osob.

Recept mám od mé tchyně, které touto cestou děkuji moc, protože moje chuťové buňky jsou z této tatarky naprosto konsternované :-) Jen to ráda mnohdy přeženu a je mi těžko :-)

Vyzkoušejte sami a podělte se se mnou o Vaše zkušenosti, rady a tipy :-)

Dobrou chuť !

P.S. ... vzhledem k výslednému pikantním dojmu se domnívám, že není vhodná pro děti (a také dospělé, kterým nedělá dobře ostré)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jitkames 28. 10. 2008, 14:52
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) recept, tatarka je opravdu výýýýborná (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y). Nedávala jsem česnek a i přesto je úúúúžasná!!! D*O*P*O*R*U*Č*U*J*I* vyzkoušet :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie