(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
MEDOVNÍK
Potřebné ingredience
na těsto: hladká mouka 450 g moučkový cukr 180 g máslo 180 g vejce 1 kus jedlá soda 1 lžička med 7 lžic smetana 4 lžíce kakao 2 lžíce na krém: kondenzované zkaramelizované mléko 1 kus máslo 250 g mleté ořechy 70 g na posypku: mleté ořechy 80 g upečené těsto 150 g na sirup: voda 150 ml rum 50 ml cukr 2 lžíce
Postup přípravy
Postup:
Nad párou vyšleháme veškeré ingredience na těsto, po odstavení zašleháme mouku se sodou a necháme chvíli přikryté odpočívat. Těsto rozdělíme na šest dílů a na pomoučněném vále vyválíme placky, pečeme na 180 stupňů Celsia tak dvě až čtyři minuty. Pak z nich vykrojíme stejně velká kola, která se potírají sirupem (150 ml vody + 50 ml rumu + 2 lžíce cukru) a pak se slepí krémem z vyšlehaného másla s kondenzovaným mlékem a ořechy. Celý medovník se nakonec potře zvenčí krémem a posype sypkou směsí z těsta a ořechů. Chladí se minimálně 3 hodiny před podáváním (lepší je chladit dort 24 hodin).
Nad párou vyšleháme veškeré ingredience na těsto, po odstavení zašleháme mouku se sodou a necháme chvíli přikryté odpočívat. Těsto rozdělíme na šest dílů a na pomoučněném vále vyválíme placky, pečeme na 180 stupňů Celsia tak dvě až čtyři minuty. Pak z nich vykrojíme stejně velká kola, která se potírají sirupem (150 ml vody + 50 ml rumu + 2 lžíce cukru) a pak se slepí krémem z vyšlehaného másla s kondenzovaným mlékem a ořechy. Celý medovník se nakonec potře zvenčí krémem a posype sypkou směsí z těsta a ořechů. Chladí se minimálně 3 hodiny před podáváním (lepší je chladit dort 24 hodin).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé