(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
perníková chaloupka
Potřebné ingredience
40 dkg hl.mouky 14 dkg pr.cukru 6 dkg hery 2 vejce 10 dkg medu 1 lžička jedlé sody 2 lžičky pern.koření na polevu:1 bílek,18 dkg prosátého cukru,citr.štáva
Postup přípravy
Ze všech surovin zpracujeme těsto,které dáme přes noc do lednice.
Vykrajujeme formičkami nebo podle šablon,pečeme na 180 st a po upečení ihned potřeme rozšlehyným vajíčkem.
Jednotlivé díly si předzdobíme,po zaschnutí slepíme k sobě a dozdobíme.
Vykrajujeme formičkami nebo podle šablon,pečeme na 180 st a po upečení ihned potřeme rozšlehyným vajíčkem.
Jednotlivé díly si předzdobíme,po zaschnutí slepíme k sobě a dozdobíme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
BLANKA
(upraveno)
8. 12. 2012, 19:05
moc krásné
MÁRSÍ 1
(upraveno)
8. 12. 2012, 20:33
@BLANKA
mooooc děkuju
allehr
(upraveno)
7. 12. 2012, 22:11
paráda, moc se mi líbí, nakonec taky asi upečeme....
MÁRSÍ 1
(upraveno)
8. 12. 2012, 19:03
@allehr
těší mně,že se Vám líbí....určitě upečte,je to krásná dekorace....v zadním úzkém díle dělám větší otvor pro vložení čajové svíčky,chaloupka pak krásně svítí...ale dávám "čajovou"svíčku na baterii....je to bezpečnější.......
KRUPAVE SRDICKO
(upraveno)
7. 12. 2012, 21:07
KRASNA CHALOUPKA
MÁRSÍ 1
(upraveno)
8. 12. 2012, 19:04
@KRUPAVE SRDICKO
děkuji moc
Marcelkaa
(upraveno)
6. 12. 2012, 22:57
MÁRSÍ 1
(upraveno)
7. 12. 2012, 17:09
@Marcelkaa
MOC DĚKUJI...koukám,že máme stejné jméno a iniciály MK.Hezký večer
gonzar
(upraveno)
6. 12. 2012, 22:52
Moc hezká chaloupka.
MÁRSÍ 1
(upraveno)
7. 12. 2012, 17:07
@gonzar
Děkuji,snažila jsem se...pekla jsem i větší a jiné,tvarem do L,ale fota bohužel nemám.
katy.pupik
(upraveno)
17. 11. 2013, 19:44
@MÁRSÍ 1
Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit, jestli by jste mi neporadila s tou bílkovou polevou. Chaloupky dělám teprve letos poprvé a ještě s tím dost bojuji. Dívala jsem se všude možně na rady, abych měla tuhý sníh ale jaksi se mi to nedaří. Ta Vaše je opravdu kouzelná, tak třeba by jste mi mohla poradit. Když vyšlehám jen sníh, tak je krásně tuhá, ale jakmile mixérem přidám cukr, okamžitě je to tekutá břečka, i když jsem se snažila jí znovu zpevnit mixérem. Copak dělám špatně?
MÁRSÍ 1
(upraveno)
2. 10. 2014, 17:44
@katy.pupik
omlouvám se,že odpovídám po roce,chybyčka se vloudila...poleva se musí dělat ručně,ne ixerem...smíchat 1bílek a cca 20dkg moučk.cukru(3krát přesátého)a trochu citr.štávy...ručně šlehat cca 15min...a pokud bude poleva řídší,stačí přisypat trochu cukru