(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Zavin s kyselým zelím
Potřebné ingredience
listové těsto,
tvrdý sýr,
šunkový salám nebo šunka,
anglická slanina (nemusí být),
balíček kysaného zelí
vejce na potření,
Postup přípravy
Balíček listového těsta rozválíme na tenký plát (mám ho vždy přes celý vál). Na těsto rozprostřeme kysané zelí, které jsme před tím zcedili. Na zelí dáme plátky šunkového salámu nebo šunky, případně můžeme přidat i anglickou slaninu. Poté posypeme nastrouhaným sýrem. Já někdy použiju i plátkový sýr, kterým pokladu v jedné vrstvě opět celou plochu.
Poté celý plát těsta opatrně stočíme jako širší štrudl a přeneseme na plech. Plech předem vymažu, ale nevysypávám. Závin mám šikmo přes plech, protože se mi tam jinak nevejde. Povrch potřebe rozšlehaným vejcem. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme dokud není povrch závinu pěkně zlatý (asi 25 minut). Já mám elektrickou troubu rozehřátou na 200 stupňů. Je to moc dobré teplé i studené.
Závin peču návštěvám i jen tak na večeři.
Poté celý plát těsta opatrně stočíme jako širší štrudl a přeneseme na plech. Plech předem vymažu, ale nevysypávám. Závin mám šikmo přes plech, protože se mi tam jinak nevejde. Povrch potřebe rozšlehaným vejcem. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme dokud není povrch závinu pěkně zlatý (asi 25 minut). Já mám elektrickou troubu rozehřátou na 200 stupňů. Je to moc dobré teplé i studené.
Závin peču návštěvám i jen tak na večeři.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
cvrckova
(upraveno)
30. 8. 2008, 12:44
Šárko, díky moc za tip na výborný závin Dělala jsem jako rychlovku dnes k obědu a pořád jsme ukrajovali a ukrajovali, až byl plech prázdný Přeji, ať se daří! Ká´ta