(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
Pikantní buřtguláš s fazolkami... :-))

Potřebné ingredience
paprikové klobásy, brambory, sůl, olej, koření Ďábelská směs, česnek, konzerva Bílé fazole v rajčatové omáčce, mouka nebo inst. jíška na zahuštění...
Postup přípravy
1) na kostičky nakrájenou klobásu osmahneme na oleji, pak přisypeme Ďábelksou směs, zamícháme a hned podlijeme vodu, aby to nezhořklo.
2) Přidáme nakrájené syrové brambory, osolíme a zalijeme vodou tak, aby se brambory uvařily, ale voda nevyvařila.
3) Jakmile jsou brambory měkké, přidáme 2-3 stroužky rozetřeného česneku (já jen strouhám na struhadle na jemno), chvilku povaříme, pak trošku zahustíme.
4) nakonec vmícháme celou konzervu fazolí i s tou rajčatovou omáčkou. Promícháme, chviličku povaříme (cca 2 minutky) a podáváme ..nejlépe s chlebem...
Ale pozor, nedávat dětem, pálila mě pusa:-)) ale mě to nevadí, kdyžtak můžete dát méně toho koření..
Můžete místo klobásy klidně použít jinou uzeninu dle chuti, ale klobáska je nejlepší!!!
Pokud tu tento recept již je, tak se omlouvám, ale mě to napadlo dnes, když jsem tu probírala zbytky v lednici a našla jsem klobásky:-)
DOBROU CHUŤ!!!!!!!
2) Přidáme nakrájené syrové brambory, osolíme a zalijeme vodou tak, aby se brambory uvařily, ale voda nevyvařila.
3) Jakmile jsou brambory měkké, přidáme 2-3 stroužky rozetřeného česneku (já jen strouhám na struhadle na jemno), chvilku povaříme, pak trošku zahustíme.
4) nakonec vmícháme celou konzervu fazolí i s tou rajčatovou omáčkou. Promícháme, chviličku povaříme (cca 2 minutky) a podáváme ..nejlépe s chlebem...
Ale pozor, nedávat dětem, pálila mě pusa:-)) ale mě to nevadí, kdyžtak můžete dát méně toho koření..
Můžete místo klobásy klidně použít jinou uzeninu dle chuti, ale klobáska je nejlepší!!!
Pokud tu tento recept již je, tak se omlouvám, ale mě to napadlo dnes, když jsem tu probírala zbytky v lednici a našla jsem klobásky:-)
DOBROU CHUŤ!!!!!!!

z blízka :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Georga
(upraveno)
23. 12. 2014, 14:32
Zdravím
, recept jsem zkusila s mírnými úpravami (místo paprikové klobásy telecí párky a místo ďábelké směsi klasické koření do guláše) a musím říct, že ty fazolky jsou geniální nápad.
Ještě jsme nejedli tak dobrý buřtguláš.
Děkuji za inspiraci. Jiřina





nahlásit
marky18
(upraveno)
11. 5. 2013, 2:46
Díky za tip




nahlásit

petitejana
(upraveno)
12. 5. 2010, 22:44
Nedávno jsem uvařila, mě osobně chutnalo, druhý den to snědl i přítel, asi mu to chutnalo také, jelikož večer už nic nezbylo
Akorát jsem dala i fazole v chili omáčce a i tak to nebylo moc pikantní
Děkuji za rychlý a výborný receptík...



nahlásit
teoder36
(upraveno)
9. 7. 2008, 13:15










nahlásit

basco
(upraveno)
11. 7. 2008, 9:42
@teoder36
děkuji
já cibulku nerada
ale chilli určitě vyzkouším taky



nahlásit

Asuska
(upraveno)
5. 5. 2008, 11:23
Výýýbornej jinej už dělat nebudu

nahlásit

basco
(upraveno)
5. 5. 2008, 12:40
@Asuska
děkuji
...od tý doby, co jsem to tam mrskla ty fazole, jinej nedělám



nahlásit

kacenka
(upraveno)
17. 2. 2008, 11:43
Nevidím cibulku. Ta tomu dá supr chuť!!!Nejdřív osmahnu do skleněna cibulku a pak dám klobásku a pak jedu podle Vás. je to supéééér...








nahlásit

basco
(upraveno)
17. 2. 2008, 12:53
@kacenka
cibulku já nerada
ta by tomu dala jinou chuť
ale kdo má rád, klidně to může udělat na cibulce





nahlásit

Helusicka
(upraveno)
17. 2. 2008, 10:49
Recept vypadá úžasně, fazolky máme moc rádi. Zkusíme a dáme vědět.
Děkujeme za tip.



nahlásit

basco
(upraveno)
17. 2. 2008, 11:15
@Helusicka
Děkuji, dejte vědět
já snědla včera 3 talíře





nahlásit