(recept
si oblíbilo 44 návštěvníků)
Pečené šťavnaté žampióny plněné sýrem
Potřebné ingredience
balení žampiónů měkký čerstvý smetanový sýr bez příchuti (Lučina, Gervais, Philadelphia, Tartare, Almete,...atd) parmezán stroužek česnek čerstvou petrželku bazalku na ozdobu (není nutností) sůl pepř dvě lžíce olivového oleje
Postup přípravy
Předehřejeme troubu na 200°C.
Žampióny omyjeme a vyloupneme z nich nohy.
Asi polovinu nohou nakrájíme na malé kousíčky (opravu malinké) a vložíme je do mističky, ve které smícháme 150-200g čerstvého smetanového sýra, nasekanou petrželku, dvě lžíce olivového oleje, vymačkaný stroužek česneku a celou směs dochutíme trochou čerstvě namletého pepře a soli.
Vymažeme si zapékací mísu trochou olivového oleje a postupně plníme kloboučky žampiónů dříve připravenou sýrovou směsí a pokládáme je vedle sebe do zapékací mísy.
Parmezán nastrouháme na hrubo na struhadle a dostatečně jím posypeme každý naplněný žampion.
Pečeme v troubě asi 20 minut, nebo dokud parmezán na vrchu nezezlátne. Na závěr počkáme, až žampióny trochu vychladnou a ozdobíme je lístkem bazalky. (Pokud dáte bazalku na horký sýr, zčerná. Proto je lepší chvilku počkat.)
Podávejte teplé i studené jako předkrm nebo jednohubky.
Více fotografií a info na mém blogu www.pepperpot.cz
Žampióny omyjeme a vyloupneme z nich nohy.
Asi polovinu nohou nakrájíme na malé kousíčky (opravu malinké) a vložíme je do mističky, ve které smícháme 150-200g čerstvého smetanového sýra, nasekanou petrželku, dvě lžíce olivového oleje, vymačkaný stroužek česneku a celou směs dochutíme trochou čerstvě namletého pepře a soli.
Vymažeme si zapékací mísu trochou olivového oleje a postupně plníme kloboučky žampiónů dříve připravenou sýrovou směsí a pokládáme je vedle sebe do zapékací mísy.
Parmezán nastrouháme na hrubo na struhadle a dostatečně jím posypeme každý naplněný žampion.
Pečeme v troubě asi 20 minut, nebo dokud parmezán na vrchu nezezlátne. Na závěr počkáme, až žampióny trochu vychladnou a ozdobíme je lístkem bazalky. (Pokud dáte bazalku na horký sýr, zčerná. Proto je lepší chvilku počkat.)
Podávejte teplé i studené jako předkrm nebo jednohubky.
Více fotografií a info na mém blogu www.pepperpot.cz
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
strejcinka
(upraveno)
9. 3. 2017, 16:48
Výborné! Díky
P.A.V.L.A
(upraveno)
14. 5. 2013, 19:37
lákavé
šubka
(upraveno)
14. 5. 2013, 19:08
Hmm to je asi dobrota
fejla
(upraveno)
7. 3. 2013, 19:25
Děkuji za super recept-jsou výborné
ilhem
(upraveno)
14. 1. 2013, 18:38
Moc nám chutnalo
druna
(upraveno)
8. 12. 2012, 10:18
to robievam a je to fantasticke!!!!!!!!!!!!
Anomyss
(upraveno)
5. 12. 2012, 16:57
Určitě vyzkouším , vypadají velice jedle