(recept
si oblíbilo 731 návštěvníků)
VÝBORNÉ KOKOSKY - recept z roku 1930

Potřebné ingredience
250 g moučkového cukru, 120 g strouhaného kokosu, 60 g strouhanky, 4 velké bílky, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 vanilkový cukr
Postup přípravy
Bílky se ušlehají v pevný sníh, za stálého šlehání se po částech přidává cukr. Nádoba, v níž šleháme, se postaví do jiné nádoby s horkou vodou a šlehá se dál až je bílková hmota horká. Potom se přidá kokos, strouhanka, vanilkový cukr a zlehka se prošlehá, až se všechno sváže. Nakonec se přidá citrónová šťáva a po promíchání se hmota z ohně odstaví.
Po vychladnutí se sázejí na pomaštěný plech lžičkou malé kopečky (já dávám na pečící papír). Pečeme v mírně vyhřáté troubě do zlatožluta. Doplňuji, pekla jsem na 160 stupňů cca 17 minut. Z jedné dávky jsem měla 80 kokosek.
Chutnají jako ty, co se kupovaly za totáče pod pultem ve vybraných cukrárnách.
Foto dodám později, moji pánové stačili kokosky z dvojité dávky za 2 dny sníst.
Po vychladnutí se sázejí na pomaštěný plech lžičkou malé kopečky (já dávám na pečící papír). Pečeme v mírně vyhřáté troubě do zlatožluta. Doplňuji, pekla jsem na 160 stupňů cca 17 minut. Z jedné dávky jsem měla 80 kokosek.
Chutnají jako ty, co se kupovaly za totáče pod pultem ve vybraných cukrárnách.
Foto dodám později, moji pánové stačili kokosky z dvojité dávky za 2 dny sníst.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

timeaa
(upraveno)
10. 12. 2021, 8:14
Prosím, od začátku se ty bílky šlehají nad parou anebo až poté, co tam přidám ten cukr? Není mi to jasné. Děkuji!
nahlásit
sympatie
(upraveno)
10. 12. 2021, 13:33
@timeaa
Já tomu rozumí takto: ušlehat sník, pak zašlehat cukr a teprve potom pokračovat ve šlehání nad párou.
nahlásit

timeaa
(upraveno)
10. 12. 2021, 15:06
@sympatie
asi ano, děkuji za radu.

nahlásit

veveruse666
(upraveno)
18. 12. 2018, 21:37
Ted sem je dodelala, a musím říct, že sou úžasné
recept mám uloženy a jiné už dělat nebudu.


nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
8. 12. 2018, 20:36
Dopečeno, jsou opravdu vynikající

nahlásit

juhelka
(upraveno)
18. 12. 2018, 17:34
@
Děkuji, také už mám upečeno, zatím jen 1 dávku, nestíhám

nahlásit
necktarinkaa
(upraveno)
1. 12. 2018, 21:40
Neznám lepší recept
. Teď jsem dodělala kokosky z trojité dávky
Jak říká manžel, neskutečný labužo
Vřele doporučuji a krásné Vánoce přeji






nahlásit

juhelka
(upraveno)
2. 12. 2018, 14:12
@necktarinkaa
Děkuji
, snad Vám trojitá dávka bude stačit.
U nás letos určitě chybět nebudou, jsou to stálice. Krásné Vánoce



nahlásit

Anny84
(upraveno)
18. 12. 2017, 10:21
Tak tyhle kokosky nemají chybu, je to poprvé, kdy se mi opravdu povedly, krásně drží tvar a jsou chuťově výborné
Děkuji moc



![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)
nahlásit
jome
(upraveno)
13. 12. 2017, 9:26



nahlásit

lucinkamail
(upraveno)
12. 12. 2017, 21:05
pekla jsem v sobotu a jsou to nejlepší kokosky, které jsem kdy jedla, pekla jsem poprvé, ale zařazuji do vánočních receptů

nahlásit

juhelka
(upraveno)
13. 12. 2017, 6:36
@lucinkamail
Děkuji

nahlásit
momotylik
(upraveno)
11. 12. 2017, 17:10
Prosím vás ten cukr zaslehavat mixérem?
nahlásit

juhelka
(upraveno)
13. 12. 2017, 6:35
@momotylik
Ano, mixerem
nahlásit

lumen
(upraveno)
11. 12. 2017, 14:26
Dnes jsem vyzkoušela a jsou opravdu výborné.Děkuji.
nahlásit

juhelka
(upraveno)
13. 12. 2017, 6:35
@lumen

nahlásit
Coxa
(upraveno)
9. 12. 2017, 23:10
Chystám se vyzkoušet - jak dlouho před Vánocemi se pečou? Už je čas?

nahlásit

juhelka
(upraveno)
13. 12. 2017, 6:35
@Coxa
Klidně už můžete, já je dělám, když mi "vyjdou" bílky
nahlásit
brunda29
(upraveno)
23. 12. 2016, 12:38
luxus..Není co dodat










nahlásit

Zdenikv
(upraveno)
11. 12. 2016, 19:44
Jsou výborné, už je mám upečené a z poloviny snědené

nahlásit
kristas
(upraveno)
11. 12. 2016, 17:06
Jsou to ty nejlepší,nejchutnější, prostě nej. kokosky ze všech
. Tohle jsou slova mého syna a já souhlasím.


nahlásit
jananovazak
(upraveno)
29. 8. 2016, 0:49



nahlásit
simonakl
(upraveno)
20. 12. 2015, 12:52
Zrovna peču kokosky v troubě, já kokos nejím, takže musím vyčkat až co řeknou ostatní

nahlásit

kleinatko
(upraveno)
20. 12. 2015, 7:42
Teď dělám



nahlásit

kleinatko
(upraveno)
20. 12. 2016, 22:23
@kleinatko
Tak letos dělám znova



nahlásit
Zuzanaa
(upraveno)
15. 12. 2015, 13:21
Jsou luxusní. Chuťově výborné. Těsto perfektní. Dala jsem domácí strouhanku a o dost méně cukru, přijde mi velké množství cukru na jednu dávku. Zítra peču znova

nahlásit

juhelka
(upraveno)
13. 12. 2017, 6:37
@Zuzanaa
Také občas dám méně cukru
nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
13. 12. 2015, 12:37
Pekla jsem na takové té černé folii, sundavat z plechu šly bezvadně. Při pečení se nerozlévaly, zachovávaly tvar. Chuťově jsou výborné. Díky za tento recept. Večer upeču ještě jednu várku, bála jsem se, jaké budou a pak i ze 4 bílků se lépe sníh zpracovává a prohřívá než z 8-mi.

nahlásit

Mmargarita
(upraveno)
12. 12. 2015, 22:06
Tak to musím hned vyzkoušet, díky

nahlásit

bj5462
(upraveno)
10. 12. 2015, 21:22
Prave jsou upecene a naprosto luxusni,dik za recept


nahlásit