VÁNOČKA
Potřebné ingredience
40g droždí, 100g cukru krupice, 250ml mléka, 1/2 kg polohrubé mouky (já davala hladkou), 1 lžička soli, 2 žloutky, 125g másla, citronová kůra, 40g rozinek, mouka na vál, tuk na vymazání plechu, 1 vejce na potírání, 40 g mandlí.
Mouku prosejeme přes síto, smícháme se solí. Droždí (pokojová teplota) rozetřeme s cukrem, zalijeme trochou vlažného mléka, zaprášíme moukou a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
Kvásek nalijeme do mísy k mouce, přidáme zbytek mléka, žloutky, rozehřáté (ne horké) máslo, citronovou kůru, cukr, rozinky a udělat těsto. To se nesmí lepit na stěny, je opravdu tuhé :) Necháme kynout 3 hodiny, až třikrát v té době přemísíme. Pak pečeme, přibližně 45 minut, při slabším stupni :)
Postup přípravy
Mouku prosejeme přes síto, smícháme se solí. Droždí (pokojová teplota) rozetřeme s cukrem, zalijeme trochou vlažného mléka, zaprášíme moukou a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
Kvásek nalijeme do mísy k mouce, přidáme zbytek mléka, žloutky, rozehřáté (ne horké) máslo, citronovou kůru, cukr, rozinky a udělat těsto. To se nesmí lepit na stěny, je opravdu tuhé :) Necháme kynout 3 hodiny, až třikrát v té době přemísíme. Pak pečeme, přibližně 45 minut, při slabším stupni :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé