(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Smažené kuře na způsob KFC
Potřebné ingredience
1kg kuřecích křídel, 1/4 litru kyselého mléka, 1x vejce, hladká mouka, koření -3lžička Paelly a 6lžiček Argentiny, ale může být jakékoliv jiné grilovací a nebo gyros.
Postup přípravy
Kuřecí křídélka rozdělíme na kousky v kloubech.
1/4 hodiny je povaříme v osolené vodě a dáme vychladnout.
Kyselé mléko, vajíčko, lžičku Paelly a 2 lžičky Argentiny smícháme, přidáme tolik mouky, aby vzniklo těsto konzistence jako na lívance, ale né hustší.
Vychladlé kousky kuřete dáme do těstíčka a alespoň hodinu marinujeme.
Pak je mírně necháme okapat a počástech těsně přes smažením obalujeme v mouce se zbylým kořením.
Mouku na obalování přípravíme tak, že do nádoby s víkem nasypeme asi 200g mouky, přidáme zbytek koření a promícháme, mouka musí být slaná a celkem dost kořeněněná, kdo má rád otřejší chuť může přidat chilli.
Kousky kuřete vládáme po méně kusech. tak 3-8 podle veliskoti nádoby , pak nádobu zavřem a lehce protřepeme. Ihned vyndáme, trochu oklepeme a dáme smažit do rozpáleného oleje nejlépe do fritézy na 3 minuty. Vkládáme přímo do horkého oleje, ne do sítka, to už je na dně fritézy, aby se pak dalo kuře vyjmout.
1/4 hodiny je povaříme v osolené vodě a dáme vychladnout.
Kyselé mléko, vajíčko, lžičku Paelly a 2 lžičky Argentiny smícháme, přidáme tolik mouky, aby vzniklo těsto konzistence jako na lívance, ale né hustší.
Vychladlé kousky kuřete dáme do těstíčka a alespoň hodinu marinujeme.
Pak je mírně necháme okapat a počástech těsně přes smažením obalujeme v mouce se zbylým kořením.
Mouku na obalování přípravíme tak, že do nádoby s víkem nasypeme asi 200g mouky, přidáme zbytek koření a promícháme, mouka musí být slaná a celkem dost kořeněněná, kdo má rád otřejší chuť může přidat chilli.
Kousky kuřete vládáme po méně kusech. tak 3-8 podle veliskoti nádoby , pak nádobu zavřem a lehce protřepeme. Ihned vyndáme, trochu oklepeme a dáme smažit do rozpáleného oleje nejlépe do fritézy na 3 minuty. Vkládáme přímo do horkého oleje, ne do sítka, to už je na dně fritézy, aby se pak dalo kuře vyjmout.
Porcování
Vaření
Naložení
Obalování
Obaleno
Usmažené.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
pištíček
(upraveno)
28. 7. 2008, 7:26
toto teda vypada bajecne, skusim