(recept
si oblíbilo 106 návštěvníků)
Bílkový sníh na zdobení perníčků-super,vždy uschne (vyzkoušeno,dělám každým rokem...)
Potřebné ingredience
1 bílek,9 lžic dvakrát prosátého moučkového cukru, 1/2 lžičky škrobu
Postup přípravy
Vše vyšleháme do husté lesklé hmoty,dáme do rožku jakéhokoliv sáčku,ustřihneme-opravdu teňoulinký rožek sáčku,aby tekl jen milimetrový sníh, a zdobíme perníčky. Necháme zaschnout na tácku a pak dáme do krabic nebo sníme.
Opravdu to uschne,dělám již druhým rokem a vždy na jedničku. -zrovna jsem je letos dozdobila- uschl jako vždy....a hlavně neodpadává,nelepí.....Přeji krásné zdobení a hezké svátky
Opravdu to uschne,dělám již druhým rokem a vždy na jedničku. -zrovna jsem je letos dozdobila- uschl jako vždy....a hlavně neodpadává,nelepí.....Přeji krásné zdobení a hezké svátky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jananovazak
(upraveno)
26. 11. 2015, 22:53
P.A.V.L.A
(upraveno)
26. 11. 2015, 12:24
Atuna
(upraveno)
26. 11. 2015, 12:23
Sarkan
(upraveno)
6. 12. 2014, 18:02
fehofka
(upraveno)
17. 12. 2012, 20:06
Uděláno,vyzkoušeno,sníh je super a pěkně se s ním zdobí.Díky za recept.Jana
endria
(upraveno)
18. 12. 2012, 7:26
@fehofka
Já děkuji za komentář. Přeji krásné vánoční svátky.
Judinka
(upraveno)
14. 12. 2012, 18:02
sice jsem měla 2 bílky a cukr přidávala od oka...určitě to bylo méně jak 9 lžic, ale s tím škrobem a trochou citr. šťávy je to bezva sníh Děkuji
endria
(upraveno)
15. 12. 2012, 11:37
@Judinka
Jani,to jsem ráda,že jste spokojená. Přeji krásné vánoční svátky a vše nejlepší do nového roku
novackova
(upraveno)
2. 12. 2012, 21:56
taky letos prubnu tu vaší a půjde i na domeček,aby držel slepený?
endria
(upraveno)
2. 12. 2012, 22:02
@novackova
Bohužel domek nedělám,ale sníh lepí dost,tak snad se povede. Zkus te,ale snad se povede. Držím pěstě
cornysek
(upraveno)
2. 12. 2012, 21:11
a šlehat ručně nebo šlehačem?????
endria
(upraveno)
2. 12. 2012, 21:20
@cornysek
Ahojky Petro,ručním šlehačem-elektrickým do husté hmoty. Zlom vaz při pečení. A krásné svátky vánoční
cornysek
(upraveno)
2. 12. 2012, 21:31
@endria
vy jste rychlík !!! Moc děkuji já se s polevami peru každý rok a nakonec vždy donatírám štětcem....jojo, tak uvidíme, ještě jednou děkuji !!!
cornysek
(upraveno)
2. 12. 2012, 21:32
@cornysek
a hlavně taky krásný Advent !!!
Krtečková
(upraveno)
2. 12. 2012, 15:56
Já jsem letos dělala na perníčky 1bílek 150g moučkového cukru (dvakrát prosátého) a přidala podle receptu citronku a měla jsem to takový divný tak příště zkusím ten škrob
žingi
(upraveno)
2. 12. 2012, 21:15
@Krtečková
co jsi na tom měl krtečku divného mě vždy pěkně zaschne
JEDOVKA
(upraveno)
2. 12. 2012, 15:17