Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

VANILKOVÉ ROHLÍČKY- těsto z domácí pekárny

0.0
VANILKOVÉ ROHLÍČKY- těsto z domácí pekárny

Potřebné ingredience

330gramů hery( rozpustit v mikrovlnce), 1 žloutek, 420 gramů hladké(nejlépe prosáté) mouky,120 gramů moučkového cukru, 150 gramů Mletých ořechů.

Postup přípravy

Všechny suroviny dáme do pekárny- od hery až postupně k ořechům.tzn,první tekuté a pak tuhé. Pekárnu zapnu na program těsto a prvních deset minut hlídám,zda se těsto příliš nelepí na stěnu,jinak přisypávám trouchu mouky. Nechám to míchat asi 10-15 minut,až je těsto krásně soudržné a drží po hromadě,někomu stačí i deset minut. No,a je hotovo. Těsto zabalíme do folie,nebo sáčku,dáme do druhýho dne do lednice a pak klademe (já teda nerdělám rohlíčky,ale vykrajuji různé menší tvary) a pečeme cca 10-15 minut na 160-180 stupňů.
Přeji dobrou chuť.
Jinak jsem udělala v pekárně všechny těsta na cukroví,nebojte se toho,dávala jsem hlavně první vždy rozpuštěnou Heru a výsledek vždy suproví.... KRÁSNÉ VÁNOCE!!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 9. 12. 2012, 20:24
Taky to chci letos zkusit,uvidím jak se to povede,ještě jsem to nezkoušela,vždycky jen rukama uhňácat :-$
endria 9. 12. 2012, 20:40
@lidare Určirtě vyzkoušejte. Já letos dělala těsta jen v domácí pekárně a za deset minut bylo hotové. (L) :-). A nánaha vcelku žádná. Jen hlavně první dát rozpuštěnou heru(v mikrovlce) a pak to astatní. Je to opravdu pohodička. (Y) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie