(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Perníčky - nejlepší co jsem jedla
Potřebné ingredience
100 g Hery, 250 g medu, 130g moučka cukr, 1 vejce, 2 lžíce perníkového koření, 500g hladké mouky 1 prášek do pečiva, kakao Poleva: 250g moučkového cukru přesitého, šťáva z ½ citronu, 1 bílek
Postup přípravy
Rozehřejeme tuk, opatrně přidáváme med a cukr a necháme vychladnout. Pak přidáme ostatní a uděláme tuhé těsto. Před pečením potíráme vejcem. Zdobíme polevou - musí se dlouho šlehat. Nesmí být ani tekutá ani řídká - poznáte až při zdobení.
Perníky jsou tvrdé. Po odležení jsou ale naprosto fantastické.
Perníky jsou tvrdé. Po odležení jsou ale naprosto fantastické.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé