Vyrobte si marcipánovou panenku
Potřebné ingredience
4 lžíce sušeného mléka,6 lžic moučkového cukru, lžička másla,trocha vody,potravinářské barvivo rozpuštěné v malém množství vody ( kukuřičný,nebo ječný sirup-zabraňuje vyschnutí ... nemusí být)stačí med 1 lžíce
Postup přípravy
Rozdělte si hmotu na 5 částí největší podíl má barva tělová (hlava,nožky,ručky,tělíčko)- malinké množství žluté a ještě menší množství červené barvyjemně natonujte. Červenou na šatičky,malou kuličku hmoty na na vlásky - žlutě, pidi kuličku modře na očička a pidi hnědě na panenky a obočí. Kousek necháme neobarvený na botičky.
Hlavičku si vytvarujeme - kuličku zmáčkneme v místech kde by měli být očička, připravíme si důlky pro oči,přilepíme nos z malinkaté kuličky,nařízneme navlhčeným nožem pusinku a párátkem uděláme ve tvářích důlky
tělíčko je jen váleček
Botičky dvě kuličky jemně rozplácnuté,nožem vroubkování na podrážce
Vyvlíme si z červené kuličky přes igelitový pytlík placku,kterou středem položíme na váleček-tělíčko a tím máme šatičky. Pak už můžeme přilepit hlavičku ručičky nožičky a k nim botičky. Pokur Ván to nechce u sebe držet,stačí jen lehce navlhčit
Vlásky - několik tence vytažených hadů
vlásky si skládejte dle libosti můžete mít panenku s ofinou,rovnovlasou a nebo kudrnatou
Pak už stačí jen dodělat detajlíky,mašličku do vlásků,zbyla mi žlutá z vlásků a modrá z oček,spojila jsem to a vylezla mi zelená, může mít i korálky na krku,obočí, panenky a samozřejmě trochu zmazat podrášky kakaovým práškem
pidi květinka jen tak nerovnoměrně roználená kulička ze zbytků po celém obvodu opatrně rozplácávaná,můžete použít vidličku,tužku tupou stanu nože,špejl... pak se jem lehce od středu svine a konečky se štětečkem nabarví a dá se panence do ručiček
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé