Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Linecké

0.0
Linecké

Potřebné ingredience

30 dkg másla, 42 dkg hladké mouky, 3 žloutky, 14 dkg moučkový cukr, citrónová kůra

Postup přípravy

Těsto zaděláme a necháme přes noc odpočinout. Vykrajujeme tvary a pečeme. Vychladlé slepujeme marmeládou (nejlépe rybízovou).
Já si lineckého udělám víc a vyktrajuji z něj rovnou i kolečka na kokosky.

Z tohoto množství je podle velikosti cca 130ks (=1200g)

Lze si s lineckými pohrát a udělat dvoubarevné :o)

Nebo jdou udělat kopletiny. Vespod kulatý a nahoře vykrojená kytka. Uprostřed krémem přilepená lentilka.

Uděláme těsto a třetinu obarvíme kakaem. Z tmavého vyválíme placku a nařežeme slabé proužky rádýlkem. Ze světlého vyválíme placku a poklademe jí proužky tmavého a zaválíme. Pak vykrajujeme tvary. Pracné, ale efektní. Můžeme mazat marmeládou nebo nechat jen tak.

Do těsta přidáme kakao. Náplň je z bílé čokolády:
Suroviny: 200 ml smetany na vaření, 100 ml slazeného kondenzovaného mléka, 70 g másla, 60 g bílé čokolády, panák vaječného koňaku, lžíce vanilkového pudinku, lžíci moučky, špetka soli.
Postup: Dvě třetiny smetany a sladké mléko smícháme a přivedeme k varu. Přidáme bílou čokoládu. Zbytek smetany smícháme s pudinkovým práškem, vaječňákem a solí. Přidáme do teplé směsi a povaříme. Změklé máslo ušleháme s cukrem do pěny a postupně vmícháme do zchladlého krému.
Popř. můžeme udělat jednoduchý - do klasického máslového krému přimícháme rozehřátou bílou čokoládu a zamícháme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie