Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Španělské ptáčky z bůčku

0.0
Španělské ptáčky z bůčku

Potřebné ingredience

8 plátků libovějšího bůčku,1/4kg kysaného zelí,8 moravských klobásek,staročeské koření,sůl,drcený kmín,pepř,sladká paprika,olej,cibule,hladká mouka na zahuštění
Příloha-bramborový knedlík

Postup přípravy

Plátky trochu naklepeme,z jedné strany posypeme staročeským kořením,na tu stranu dáme hromádku kysaného zelí,klobásku a stočíme.Spíchneme párátkama a osolíme,opepříme.Na oleji osmahneme cibulku do zlatova,poklademe ptáčky,prudce osmahneme ze všech stran,pak ještě posypeme sladkou paprikou a drceným kmínem.Podlijeme vodou a dusíme do měkka.Pak smícháme mouku s vodou,omáčku zahustíme,dochutíme a ještě necháme tak 10-15 minut povařit.Jako příloha je nejlepší bramborový knedlík.Přeju dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

milka1m1 19. 7. 2015, 7:56
U nas se tomu rika zahoracky zavitek
krišon 18. 7. 2015, 20:19
Dělám též, ale nazývám "sikulský závitek" ... tam opravdu patří zelí
hantonie 18. 7. 2015, 20:16
od kdy se dává do španěláku kysané zelí??? *-) *-) :-o :-o

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie