Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept

Kuře v kachním sádle a fazolový salát

0.0
Kuře v kachním sádle a fazolový salát

Potřebné ingredience

Na 2 porce: 2 velké kuřecí stehna (spodní a vrchní spolu) sůl 3 lžíce kachního sádla zavařené fazole (1 sklenička nebo konzerva, odkapaná) 4 cherry rajčata sůl pár kapek salátového octu dle chuti čerstvá bazalka

Postup přípravy

Kuřecí stehna se můžou zdát příliš obyčejné, stačí ale malý trik: místo koření použijte voňavé kachní sádlo. Možná to nevíte, ale pokud pečete maso na nízké teplotě po delší dobu, provozujete vlastně konfitování. To je hned na jiné úrovni, než pečení

Postup

I obyčejné kuřecí stehna je možné konfitovat v kachním sádle. Prostě je osolte, poskládejte do pekáče, přidejte kachní sádlo a panáka vody. Zakryjte a strčte do trouby na 140 stupňů na 2 hodinky. Pokud jsou stehna měkká, bez poklice nebo alobalu pečeme dál na 180 stupních, dokud se voda neodpaří. Občas obracejte, ať se stehna namočí v sádle z obou stran.

Příloha je tak jednoduchá, přitom se skvěle hodí k hutnějšímu masu.

Fazolový salát se skládá z jednoduchých surovin. Rajčata nakrájíme, cibuli taky nakrájíme na kroužky a opečeme na olivovém oleji. Rajčata, opečenou cibuli a fazole zamícháme, přidáme nasekanou čerstvou bazalku. Osolíme, pokapeme octem a podáváme jako barevnou, pestrou přílohu. Salát není jenom nudná zelenina a určitě si pochutnají i ti, co se jim zeleninové přílohy moc nezamlouvají.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie