(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Maďarsko-slovenská kuchyně - Bramborová polévka s hráškem
Potřebné ingredience
mladý čerstvý hrášek (lze nahradit mraženým, ale ne sterilovaným), 2-3 brambory, 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru, olej, lžíce hladké mouky, petrželová nať - raději ne kudrnku, ale hladkolistou, sladká mletá paprika, může být i trochu pálivá - záleží na vás, čemu dáte přednost, sůl, pepř, 2-3 lžíce cukru
Postup přípravy
Rychlá snadná polévka z babiččiny kuchyně. Sama to dělám a hlavně dětem to moc chutná. Do hrnce s osolenou vodou dáme vařit nadrobno krájené brambory s kořenovou zeleninou a hráškem. Když je zelenina uvařená, nakrájíme ji na kolečka (moje máma je krájí na taková mírně šikmá kolečka, takže jsou tam vcelku větší kousky, já to krájím na drobné kostičky kvůli dětem). Připravíme si světlou jíšku, do které krátce před dokončením vsypeme posekanou petrželovou nať. Necelou minutu restujeme, přidáme mletou papriku, hned stáhneme z ohně a vše přidáme do polévky. Polévku necháme provařit. Případně vše přisolíme, trochu opepříme a nakonec přidáme cukr. Cukr, ač to zní divně, do této polévky patří, právě kvůli sladkému hrášku.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé