(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Maďarský recept - Pagáče se škvarkami
Potřebné ingredience
50 dkg škvarků - rozemletých, 1 kg hladké mouky, 3 dl mléka, sůl, kvasnice a špetka cukru, 4 žloutky, 1 kysaná smetana
Postup přípravy
Tyto padáče dělá moje teta - Maďarka. Určitě exituje mnoho obměn, ale toto nám velmi chutná.
Uděláme kvásek a necháme vzejít. Poté přidáme postupně všechny ingredience. Vyválíme plát těsta a vykrajujeme kolečka. Potřou se žloutkem a nechají se chvíli odležet na pekáči. Poté se zprudka upečou.
Uděláme kvásek a necháme vzejít. Poté přidáme postupně všechny ingredience. Vyválíme plát těsta a vykrajujeme kolečka. Potřou se žloutkem a nechají se chvíli odležet na pekáči. Poté se zprudka upečou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Jikri
(upraveno)
20. 11. 2012, 9:01
Pagáče mám moc ráda. Moje babička do těsta vždy natrouhala vařenou bramboru, aby byly vláčné. Dělala k nim pokaždé bramboračku. Pane to byly obídky.
nahlásit
carodejkaivka
(upraveno)
20. 11. 2012, 11:16
@Jikri
moje babička je dělala taky a taky s bramboračkou.Vyzkoušela jsem hodně receptů,ale žádný není jako ty babiččiny

nahlásit