(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Cmunda-jako bramborák s masem
Potřebné ingredience
asi 1kg brambor-část brambor můžeme nahradit cuketou,2 vejce,hladká mouka,40-50dkg uzeného bůčku-může být i slanina namíchaná s toč. nebo jiným salámem,sůl,pepř,majoránka,česnek
Postup přípravy
Připravíme si obvyklým způsobem bramborákové těsto:nastrouháme brambory spolu s česnekem,přidáme semleté maso a vejce,osolíme,opepříme,dáme majoránku a zamícháme asi 2 hrstky mouky.Těsto vyklopíme na pekáč a rozetřeme.Zvolíme vhodně velký pekáč tak,aby vrstva těsta byla asi 4-5cm.Pečeme ve vyhřáté troubě,dokud nám cmunda nezezlátne.Vynikající je samotná ještě teplá nebo i večer(pokud něco zbyde) studená.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé