Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

NEPEČENÝ DORT Z MASCARPONE S BROSKVEMI

0.0
NEPEČENÝ DORT Z MASCARPONE S BROSKVEMI

Potřebné ingredience

korpus: 400−500 g cukrářských piškotů (podle velikosti formy), krém: 80 g krupicového cukru, 250 g měkkého tvarohu, 500 g mascarpone, 250 ml 33% smetany, 14 g želatiny (plátkové),citronová kůra,1 vanilkový lusk, na ozdobu: kompotované broskve, želatina

Postup přípravy

Želatinu namočíme do 100 ml studené vody. Tvaroh vyšleháme s mascarpone, cukrem, vanilkou (lusk rozkrojíme a nožem setřeme semínka) a citronovou kůrou. Šlehačku ušleháme do konzistence hustšího jogurtu (středně tuhá). K namočené želatině přilijeme ještě 100 ml teplé vody, vešleháme ji do tvarohové hmoty a zlehčíme šlehačkou. Poté plníme formu a prokládáme piškoty a nakrájenými broskvemi na plátky. Plnou formu necháme v lednici ztuhnout, nejlépe do druhého dne (nemusí být, mně stačilo 30 min), poté ozdobíme kompotovanými broskvemi a vše zalijeme želatinou, kterou připravíme dle návodu, ovšem místo vody použijeme šťávu z kompotovaných broskví.
Recept je podle Kluků v akci.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Petik 74 17. 11. 2012, 14:36
^o) ^o) ^o) ^o) hmmmmmm ,ten vypadá doooobře (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) mňam ,-) ,-) ,-) ,-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie