(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Bezlepkové vanilkové rohlíčky /BZLP
Potřebné ingredience
28 dkg bzlp.mouky UNIMAX (nebo Jizerka) 22 dkg tuku (1/2 másla + 1/2 Hery) 7 dkg cukru krupice 10 dkg mletých vlašských ořechů 1 vanilk.cukr 2 žloutky p.d.p. na špičku nože (prášek do pečiva)
Postup přípravy
BEZLEPKOVÉ VANILKOVÉ ROHLÍČKY podle paní Voborné :-)
28 dkg bzlp.mouky UNIMAX (nebo Jizerka)
22 dkg tuku (1/2 másla + 1/2 Hery)
7 dkg cukru krupice
10 dkg mletých vlašských ořechů
1 vanilk.cukr
2 žloutky
p.d.p. na špičku nože (prášek do pečiva)
-
Vše dáme do velké mísy a zamícháme dohromady - pak mixujeme v robotu až = vznikne mastné těsto.
Přendáme zpět do mísy a pomoučíme moukou UNIMAX (Jizerkou) - zahněteme = vznikne hladké těsto.
-
Těsto rozdělíme na 8 dávek.
Z každé uválíme váleček na vále, můžeme malinko pomoučit.
Rozkrajíme na stejné válečky cca 2 cm široké. Ty pak v dlaních ušouláme "na slimáka" = oba konce do špičky a opatrně zahneme (uprostřed tlusté, konečky do čpičky).
Pokládáme je pečící papír na plech vedle sebe (viz foto).
Jednotlivé plechy necháme v chladu!!!, dokud namáme všechny rohlíčky nachystané.
pečeme při 150°C 16-20´
Po upečení (do slabě růžova) rohlíčky NECHÁME NA PLECHU, DOKUD NEVYCHLADNOU !!
Až pak je opatrně sundaváme. Obalujem v práškovém cukru, ale můžeme je skladovat i neobalé, aby se neslepovali k sobě.
-
28 dkg bzlp.mouky UNIMAX (nebo Jizerka)
22 dkg tuku (1/2 másla + 1/2 Hery)
7 dkg cukru krupice
10 dkg mletých vlašských ořechů
1 vanilk.cukr
2 žloutky
p.d.p. na špičku nože (prášek do pečiva)
-
Vše dáme do velké mísy a zamícháme dohromady - pak mixujeme v robotu až = vznikne mastné těsto.
Přendáme zpět do mísy a pomoučíme moukou UNIMAX (Jizerkou) - zahněteme = vznikne hladké těsto.
-
Těsto rozdělíme na 8 dávek.
Z každé uválíme váleček na vále, můžeme malinko pomoučit.
Rozkrajíme na stejné válečky cca 2 cm široké. Ty pak v dlaních ušouláme "na slimáka" = oba konce do špičky a opatrně zahneme (uprostřed tlusté, konečky do čpičky).
Pokládáme je pečící papír na plech vedle sebe (viz foto).
Jednotlivé plechy necháme v chladu!!!, dokud namáme všechny rohlíčky nachystané.
pečeme při 150°C 16-20´
Po upečení (do slabě růžova) rohlíčky NECHÁME NA PLECHU, DOKUD NEVYCHLADNOU !!
Až pak je opatrně sundaváme. Obalujem v práškovém cukru, ale můžeme je skladovat i neobalé, aby se neslepovali k sobě.
-
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Miška29
(upraveno)
5. 11. 2016, 20:14
Zkusila jsem. Jsou vynikající. U mně ve fotkách, najdete. Děkuji za receptík.