(recept
si oblíbilo 146 návštěvníků)
Moučník s tvarohem, mákem a povidly - rychlý, vláčný, výborný

Potřebné ingredience
TĚSTO: 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 2 celá vejce, 1 prášek do pečiva TVAROHOVÁ NÁPLŇ: 2 tvarohy, 1 hrnek cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink prášek, 2 celá vejce, 1 hrnek mléka POVIDLA - asi půl hrnku MÁK – použila jsem 1 krabičku hotové náplně (do směsi stačí jen přidat mléko)
Postup přípravy
Neměla jsem čas ani chuť péct klasické koláčky, tak jsem vyzkoušela recept od kamarádky na rychlý moučník. Sice nebyl z kynutého těsta, ale moc nám chutnal.
Všechny přísady na těsto vyšleháme v míse – nejdřív vajíčka s cukrem, olej, mléko, nakonec přidáváme mouku promíchanou s prdopečem.
V druhé míse si zpracujeme tekutější náplň - tvarohy, cukr, pudink.prášek, vejce a mléko (máme-li tvaroh ve vaničce, dáme mléka méně).
Uvedené suroviny jsou na plech cca 35x25cm.
Na plech vyložený papírem vylijeme polovinu těsta, roztáhneme až do krajů. Na to vylijeme celou tvarohovou náplň jako druhou vrstvu. Povidla a pak i mák poklademe malou lžičkou do této náplně, tak, jako bychom kladli ovoce při pečení bublaniny. Nakonec to celé přelijeme zbytkem těsta.
Dáme pozvolna péct do vyhřáté trouby, při cca 160°C pečeme asi hodinku dozlatova,
buchta je výborná a vláčná a chutná PODOBNĚ jako koláče.
Před podáváním pocukrujeme.
Všechny přísady na těsto vyšleháme v míse – nejdřív vajíčka s cukrem, olej, mléko, nakonec přidáváme mouku promíchanou s prdopečem.
V druhé míse si zpracujeme tekutější náplň - tvarohy, cukr, pudink.prášek, vejce a mléko (máme-li tvaroh ve vaničce, dáme mléka méně).
Uvedené suroviny jsou na plech cca 35x25cm.
Na plech vyložený papírem vylijeme polovinu těsta, roztáhneme až do krajů. Na to vylijeme celou tvarohovou náplň jako druhou vrstvu. Povidla a pak i mák poklademe malou lžičkou do této náplně, tak, jako bychom kladli ovoce při pečení bublaniny. Nakonec to celé přelijeme zbytkem těsta.
Dáme pozvolna péct do vyhřáté trouby, při cca 160°C pečeme asi hodinku dozlatova,
buchta je výborná a vláčná a chutná PODOBNĚ jako koláče.
Před podáváním pocukrujeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lapla
(upraveno)
5. 3. 2015, 19:20
Pekla jsem ho v sobotu a v neděli už byl snězený.


nahlásit

Halmat
(upraveno)
26. 9. 2015, 10:01
@lapla



nahlásit
srneckova
(upraveno)
12. 2. 2015, 19:38
jé to musí byt moc dobré



nahlásit
dfrtht45ftzh
(upraveno)
12. 2. 2015, 19:24
Výborně napsaný recept, je uveden i rozměr plechu, což u většiny receptů chybí Je to dost důležitý údaj, když se použije nevhodný plech, může být buchta buď moc vysoká anebo naopak nízká. Někdy to vadí..
nahlásit

Halmat
(upraveno)
13. 2. 2015, 10:27
@dfrtht45ftzh
díky

nahlásit

Marci75
(upraveno)
21. 9. 2014, 22:00
Dopečeno, jen s višňovými povidly. Voní krásně, tak jsem zvědavá na ráno, bude ke snídani

nahlásit

tulipanka
(upraveno)
7. 11. 2013, 13:57






nahlásit

Marcela 1980
(upraveno)
6. 11. 2013, 22:41

nahlásit
Bubala
(upraveno)
6. 11. 2013, 21:24
DNES JSEM PEKLA A
JE TO ÚŽASNÝ KOLÁČ
DOSLOVA LUXUSNÍ
URČITĚ JSEM NEPEKLA NAPOSLEDY
JEN JSEM NEMĚLA MAK TAK JSEM UDĚLALA BEZ NĚJ.
DĚKUJI MOC ZA RECEPTÍK






nahlásit
laskonka333
(upraveno)
27. 5. 2013, 16:01


nahlásit

Halmat
(upraveno)
12. 6. 2013, 20:28
@laskonka333
to je skvělé


nahlásit
betyska
(upraveno)
25. 5. 2013, 10:33






nahlásit

Halmat
(upraveno)
16. 6. 2013, 10:06
@betyska
Leni, vyzkoušeno? JAk se povedl?




nahlásit

Bobanka
(upraveno)
11. 4. 2013, 16:32
Super, už dvakrát jsem pekla a nic nezbylo, je moc dobrá, lehká, vláčná, prostě vydařený recept!!! Děkuji moc

nahlásit

Halmat
(upraveno)
23. 4. 2013, 21:34
@Bobanka
tak to mám radost



nahlásit
Zdendi6
(upraveno)
28. 11. 2012, 22:45
už jsme si ho také udělali, je moc dobrý

nahlásit

Halmat
(upraveno)
30. 11. 2012, 22:34
@Zdendi6
super!


nahlásit

Bylinka1
(upraveno)
28. 11. 2012, 19:11
Dobrá ,,koláčová,,rychlovka
. To se mi líbí, o se bude hodit






nahlásit

Halmat
(upraveno)
29. 11. 2012, 13:39
@Bylinka1




nahlásit

backa
(upraveno)
28. 11. 2012, 9:02






nahlásit

Halmat
(upraveno)
28. 11. 2012, 19:01
@backa
to mě moc těší
děkuji!!!



nahlásit

yorksir
(upraveno)
19. 11. 2012, 17:22
Výborný recept , pekla jsem v sobotu
všichni chválili , už mám uloženo







nahlásit

Halmat
(upraveno)
19. 11. 2012, 19:34
@yorksir
To mě moc těší





nahlásit

romi07
(upraveno)
18. 11. 2012, 23:53
Tuto buchtu dělávám,je dobrá,rychlá,ale dělám jí pouze s tvarohem a švestkovýma povidlama. Recept mám tady od tud.



nahlásit

Halmat
(upraveno)
20. 11. 2012, 16:52
@romi07
Vidíte,to je taky dobrý nápad - pokud někdo nemusí mák nebo naopak povidla, tak dá jen to, co má rád! Díky za tip!



nahlásit

bakyka
(upraveno)
18. 11. 2012, 21:48






nahlásit

Halmat
(upraveno)
19. 11. 2012, 15:51
@bakyka
děkuji moc!












nahlásit
cozumel
(upraveno)
14. 11. 2012, 21:22
Už jsem si Váš recept uložila do oblíbených a zkusím hned příští týden. Tento týden mám naplánován závin s jablky. Hlavně je mi na něm sympatické, že uspokojí všechny mlsné jazýčky - kdo má rád mák, povidla i tvaroh

nahlásit

Halmat
(upraveno)
14. 11. 2012, 21:50
@cozumel
Díky,tak pak dejte vědět,jak uspějete
budu se těšit!





nahlásit

darinka30
(upraveno)
14. 11. 2012, 20:34




nahlásit

Halmat
(upraveno)
15. 11. 2012, 14:56
@darinka30
díky!


nahlásit
Vera N
(upraveno)
14. 11. 2012, 17:09



nahlásit

Halmat
(upraveno)
14. 11. 2012, 20:03
@Vera N



nahlásit
želva17
(upraveno)
13. 11. 2012, 21:24
Já bych moučník ani nenazvala frgál.Protože vaše buchta nemá s frgálem mnoho společného.
nahlásit

Halmat
(upraveno)
13. 11. 2012, 21:25
@želva17
tak poraďte
my tomu tak prostě říkáme


nahlásit

agar
(upraveno)
13. 11. 2012, 21:54
@Halmat
Hali, neberte je zase tak vážně
frgál -nefrgál, mě to příjde jako fajn buchta pro líné, takže zítra zkusím.



nahlásit

Halmat
(upraveno)
13. 11. 2012, 22:17
@agar
skvělé,tak pak dejte vědět
budu se těšit!!!





nahlásit

žingi
(upraveno)
13. 11. 2012, 21:46
@Halmat
tak teď jsme vám v tom udělaly asi guláš


nahlásit