Bublanina - tutovka (tutově se povede)
Potřebné ingredience
Rychlá, jednoduchá, vláčná bublanina. Až budu znovu dělat, dodám více fotek i při přípravě. Při dalším pečení jsem použila třešně, jindy jahody, švestky, meruňky...
Postup přípravy
300 g polohrubé mouky
4 vejce (oddělíme žloutky a bílky)
1/2 prášku do pečiva
8 lžic vody
8 lžic oleje
trochu kokosu na posypání či vysypání pekáče (nemusí však být)
Ušleháme poctivě do hladka cukr, žloutky, olej, vodu - ručním šlehačem cca 5 minut. Smícháme mouku s práškem do pečiva (aby se netvořily hrudky) a přidáme k vyšlehané směsi, dobře promícháme.
Zcela nakonec opatrně vmícháme ušlehané bílky. Těsto nalijeme do moukou (nebo strouhaným kokosem) vysypaného pekáče s vyšším okrajem, může být samozřejmě i pečící papír.
Poklademe hustě ovocem (čerstvým nebo kompotovaným), můžeme zlehka posypat kokosem a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca na 180 °C necelou půlhodinku. Párátkem nebo špejlí průběžně zkoušíme, zda je bublanina již propečená. Upečenou ji můžeme zlehka posypat moučkovým cukrem
Tip: nám nejvíce chutnala bublanina z čerstvého ananasu, který zbyl po vánoční ovocné výzdobě. Z ananasu jsem okrájela tvrdou slupku a jednoduše rozkrájela na kostky, které jsem rozprostřela na bublaninu. Bylo toho akorát a bublanina byla krásně vláčná a provoněná.
Dobrou chuť!
Utřeme 4 žloutky, cukr, vodu, olej
vyšlehané dohladka
Vyšleháme sníh ze 4 bílků
Mouku smícháme s půlkou prdopeče
Postupně vmícháme mouku do rozšlehané směsi cukru a žloutků, nakonec opatrně smícháme s vyšlehaným sněhem z bílků.
konečné těsto
Na rozlité těsto klademe ovoce
Povrch můžeme posypat kokosem pro lepší chuť
Pečeme dozlatova
třešňová varianta
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé