Masové nudličky se zavařenými hříbky-děkuji-Anna Kocíková
Potřebné ingredience
Suroviny: 300 g vepřové kýty,nebo kuřecích prsou nakrájených na nudličky 150 g prorostlejší anglické slaniny na drobné kostičky 1 menší cibule na jemné půlměsíčky 1 malá chilli paprička nadrobno/lze vynechat 1 kostka zeleninového bujónu 2 pl rajčatového protlaku 1 sklenka od Kunovjanky zavařených hříbků ve sladkokys.nálevu/obsah 340 g nakrájená nať lahůdkové cibulky,nebo jiné bylinky na ozdobu
Postup přípravy
Postup
Slaninu osmažíme do růžové barvy, přidáme nudličky masa a prudce orestujeme(necháme zatáhnout). Přidáme cibuli, pokud chceme, tak i chilli papričku a restujeme, než cibule zavadne cca 5minut. Poté přidáme protlak, rozdrobenou kostku bujónu, podlijeme 150ml horké vody a promícháme. Pod pokličkou vaříme do změknutí masa cca 25-30minut, během vaření doplňujeme po malých dávkách vodu(v papiňáku 15minut, bez dolévání vody).
Až je maso měkké, přidáme hříbky i s nálevem, který nám hotovou šťávu zahustí. Dle potřeby dolijeme trochou horké vody(záleží, kolik chceme mít šťávy) a ještě vše 5minut povaříme.
Podáváme s rýží
Slaninu osmažíme do růžové barvy, přidáme nudličky masa a prudce orestujeme(necháme zatáhnout). Přidáme cibuli, pokud chceme, tak i chilli papričku a restujeme, než cibule zavadne cca 5minut. Poté přidáme protlak, rozdrobenou kostku bujónu, podlijeme 150ml horké vody a promícháme. Pod pokličkou vaříme do změknutí masa cca 25-30minut, během vaření doplňujeme po malých dávkách vodu(v papiňáku 15minut, bez dolévání vody).
Až je maso měkké, přidáme hříbky i s nálevem, který nám hotovou šťávu zahustí. Dle potřeby dolijeme trochou horké vody(záleží, kolik chceme mít šťávy) a ještě vše 5minut povaříme.
Podáváme s rýží
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vlasta33
(upraveno)
10. 11. 2012, 14:50
mnam