(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
hlíva ústřičná jako minutka - hotová opravdu za pár minut
Potřebné ingredience
hlíva ústřičná, hl. mouka, ml. paprika, pepř, sůl, máslo nebo olej
Postup přípravy
Tuto delikatesu jsem vložila k chuťovkám, protože se hodí spíš jen na uzobávání než jako hlavní chod, rozhodně ale stojí zato.
Postup: kloboučky hlívy (bez nožiček, protože ty by zůstaly tuhé) obalíme ve směsi hladké mouky, trošce papriky a pepře a zprudka smažíme na rozpálené pánvi (pro lepší, jemnější chuť doporučuji máslo, ale můžete i na oleji). Z každé strany stačí 2-3 minuty do zezlátnutí a jakoby zkřupavění. Vyjmeme, osolíme a je hotovo.
Inspirace z recepty.cz
Podívejte se i na mé další recepty - výborná je krémová polévka z hlívy!
Postup: kloboučky hlívy (bez nožiček, protože ty by zůstaly tuhé) obalíme ve směsi hladké mouky, trošce papriky a pepře a zprudka smažíme na rozpálené pánvi (pro lepší, jemnější chuť doporučuji máslo, ale můžete i na oleji). Z každé strany stačí 2-3 minuty do zezlátnutí a jakoby zkřupavění. Vyjmeme, osolíme a je hotovo.
Inspirace z recepty.cz
Podívejte se i na mé další recepty - výborná je krémová polévka z hlívy!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
bakyka
(upraveno)
10. 11. 2017, 21:38
taky dělávám, jen větší kloboučky rozdělím na menší dílky, je to sice piplačka to obalovat, ale pak ty malé osmažené kousky chutnají jako škvarky. A v létě to dělávám z masáků, to je fakt delikatesa
jazina
(upraveno)
9. 11. 2012, 19:11
Vyzkouším. Zatím jsem z hlívy zkoušela všechno možné, od obalení v trojobalu, přes dršťkovku až po sáláty, ale tohle ne.
Franzovka
(upraveno)
9. 11. 2012, 19:13
@jazina
Určitě zkuste, je to "žravé" a moc dobré
Franzovka
(upraveno)
19. 2. 2014, 20:25
@jazina
Určitě zkuste, je to "žravé" a moc dobré