(recept
si oblíbilo 102 návštěvníků)
Korpus z hladké mouky

Potřebné ingredience
5 vajec- sníh, 250g hladké mouky, 200g cukru krupice, 2 PL oleje, 3 PL studené vody, trochu soli, 1/2 prášku do pečiva
Postup přípravy
Sníh ušleháme se špetkou soli a 3 PL studené vody do husté pěny.
Žloutky ušleháme s cukrem, olejem do husté pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, zamícháme opatrně sníh a nalijeme do formy. Peču na 150-160°C.
Žloutky ušleháme s cukrem, olejem do husté pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, zamícháme opatrně sníh a nalijeme do formy. Peču na 150-160°C.

rozkrojený
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
m.arketa
(upraveno)
31. 5. 2014, 20:45
Dobrý den, zrovna se na něj chystám. Můžete mi prosím napsat, do jak velké formy je recept? Mám 23 cm formu, můžu dát surovin stejně? Moc díky. Markéta
nahlásit

Handulka0
(upraveno)
31. 5. 2014, 21:19
@m.arketa
Myslím , že nebude problém, mám asi 24cm, to je skoro stejný

nahlásit
alisa
(upraveno)
28. 10. 2013, 12:43
Dobrý den, jsem začátečnice v pečení dortů. Jak dlouho se ten korpus v troubě peče a jak je po upečení vysoký? Děkuji Radka. Korpus vypadá moc hezky.
nahlásit
Luckamax
(upraveno)
4. 6. 2013, 9:46
Dobrý den, mohu se zeptat, jestli, pokud chci tmavy korpus, staci pouzit tento recept a pridat kakao na ukor mouky? Mam jednu lzici mouky nahradit jednou lzici kakaa, nebo jsou pomery mouky a kakaa jine? Dekuji, Maxova
nahlásit

filidr
(upraveno)
5. 8. 2013, 21:14
@Luckamax
určitě pouzit tento recept a pridat kakao na ukor mouky, dělám to taky tak
nahlásit

Lenka350
(upraveno)
26. 12. 2012, 11:40
Dneska jsem dělala Váš korpus, je super, ani se mi "nevyboulil"
. Díky za receptík
.



nahlásit

Handulka0
(upraveno)
26. 12. 2012, 16:25
@Lenka350
To jsem ráda, že se povedl


nahlásit
laskonka333
(upraveno)
5. 11. 2012, 17:11







nahlásit

adametz
(upraveno)
4. 11. 2012, 18:22
Vypadá super, někdy vyzkouším.
nahlásit

novackova
(upraveno)
4. 11. 2012, 16:04
a jak to děláte že nemáte v prostřednu bouli,já už nevím jak na to,vždy mi to v prostředku vyběhne

nahlásit

adametz
(upraveno)
4. 11. 2012, 18:23
@novackova
Dost často udělá bouli, když pečete na vysokou teplotu a nebo je moc prášku do pečiva.
nahlásit

hagrid
(upraveno)
4. 11. 2012, 16:46
@novackova
před pečením hmotu ve formě rozhrňte tak,aby ve středu byla vrstva nižší - takový důlek.Těsto se při pečení stahuje do středu,tak se to vyrovná

nahlásit

TanjaFo
(upraveno)
5. 11. 2012, 17:27
@hagrid

nahlásit

Handulka0
(upraveno)
4. 11. 2012, 19:19
@hagrid
Dělám to taky tak a ještě vymazávám jen dno, okraj pak objedu nožem a vyklopím

nahlásit

novackova
(upraveno)
4. 11. 2012, 16:58
@hagrid
moc díky

nahlásit

Michaela73
(upraveno)
4. 11. 2012, 16:08
@novackova
Nevím jak paní,ale já to obrátím vzhůru nohama
a pokud přesto boule zůstane,tak ji seříznu.....a hotovo


nahlásit

novackova
(upraveno)
4. 11. 2012, 16:58
@Michaela73
moc díky

nahlásit

Betty72
(upraveno)
4. 11. 2012, 15:48

nahlásit