Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

KARAMELOVÉ VĚTRNÍKY NA PLECH

0.0
KARAMELOVÉ VĚTRNÍKY NA PLECH

Potřebné ingredience

TENTO RECEPT NENÍ MŮJ ALE JE VÝBORNÝ!!!!děkiji

Postup přípravy

KARAMELOVÝ VĚTRNÍK NA PLECH





POTŘEBNÉ PŘÍSADY
TĚSTO: 750ml vody, 23dkg másla, 23dkg hladké mouky, špetku soli ,8-9 vajíček
1 náplň: 750ml mléka, 2 karamelové pudinky, cukr moučka
2 náplň: 1 šlehačka, cukr, ztužovač šlehačky


TĚSTO
Vodu rozehřejeme s máslem a solí, pak najednou přidáme mouku a za stálého míchání vaříme na mírném ohni tak dlouho až se těsto nelepí na vařečku ani na hrnec (trvá to asi 4 minuty).
Do vychladlé hmoty zašleháme po jednom vajíčka, každé řádně vymícháme a až pak dáme další.

Vymažeme dva plechy tukem a naneseme těsto rozdělené na polovinu.
Dáme péct do předehřáté trouby na 200°C.
Prvních 15minut troubu vůbec neotvíráme, bubliny by splaskly.
Pečeme asi 30-40 minut. Nebojte se, hned tak se nespálí. Je však třeba, aby povrch byl na dotek křupavější, protože jak chladne, trochu změkne.


NÁPLŇ
Uvaříme 2 karamelové pudinky ve 750ml mléka a necháme vychladnout.
Pak vyšleháme 1 máslo se 2 lžícemi moučkového cukru a postupně přidáváme uvařený, zchladlý pudink. Dosladíme dle chuti.

Na první plát naneseme karamelovou náplň a na to dáme ušlehanou jednu šlehačku s cukrem a ztužovačem. Přiklopíme druhý plát a navrch polijeme karamelovou polevou.


KARAMELOVÁ ŠLEHAČKA (poleva)
250 g cukru krupice, 250 ml smetany ke šlehání

Cukr nasypte do hrnce a nechte ho roztavit. Odolejte pokušení ochutnat, pálí jako čert!
Jakmile cukr zkaramelizuje, přilijte do něj horkou smetanu. Buďte opatrní, vzkypí to!
Vařte, dokud se karamel úplně nerozpustí (když to bude hodně husté, přilijte ještě trochu horké smetany).
Ihned nalijte na větrník a dejte chladit do druhého dne. Pokud se vám to nepodaří, spojte ji s ušlehanou smetanou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie