(recept
si oblíbilo 63 návštěvníků)
Čokoládové řezy s rybízem
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 200 g cukru moučka, 190 g polohrubé mouky, 2 PL kakaa, ½ prášku do pečiva, 5 PL oleje, 5 PL horké vody. Rybízová náplň: rozmražený rybíz, 120 g cukru krupice, 2 vanilkové pudinkové prášky. Krém: 250 g tvarohu ve vaničce, 180 g zakysané smetany, 70 g cukru moučka, 170 ml smetany ke šlehání, 3 želatinové plátky. Poleva: 100 g hořké čokolády, 80 ml smetany ke šlehání. Dále: 1 velké balení dětských piškotů.
Postup přípravy
Korpus: Z bílků a malé části cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky se zbývajícím cukrem a horkou vodou vyšleháme do pěny, přiléváme olej, vmícháme prosátou mouku s práškem a kakaem, nakonec opatrně vmícháme sníh. Těsto natřeme na vymazaný a vysypaný plech 30 x 40 cm a pečeme v předehřáté troubě na 180°C. Necháme vychladnout.
Rybíz nasypeme do odměrky a podle toho, kolik ho máme, přizpůsobíme množství cukru a pudinku. (Na 1 litr rybízu jsem dala 120 g cukru a 2 pudinkové prášky, rozmíchané ve 200 ml vody.) Rybíz s cukrem přivedeme k varu, vlijeme pudink a 1 minutu povaříme. Horké rozetřeme na korpus, hned poklademe piškoty jeden vedle druhého a necháme vychladnout.
Ze smetany ke šlehání si odlijeme 80 ml, zbytek vyšleháme. Tvaroh, zakysanou smetanu a cukr krátce prošleháme, vmícháme šlehačku a vlijeme rozpuštěné želatinové plátky. Krém natřeme na piškoty.
Do odložené smetany nalámeme na kostičky čokoládu a ve vodní lázni dobře rozmícháme, polijeme moučník a lžící promícháme s krémem. Necháme ztuhnout v ledničce do druhého dne.
Rybíz nasypeme do odměrky a podle toho, kolik ho máme, přizpůsobíme množství cukru a pudinku. (Na 1 litr rybízu jsem dala 120 g cukru a 2 pudinkové prášky, rozmíchané ve 200 ml vody.) Rybíz s cukrem přivedeme k varu, vlijeme pudink a 1 minutu povaříme. Horké rozetřeme na korpus, hned poklademe piškoty jeden vedle druhého a necháme vychladnout.
Ze smetany ke šlehání si odlijeme 80 ml, zbytek vyšleháme. Tvaroh, zakysanou smetanu a cukr krátce prošleháme, vmícháme šlehačku a vlijeme rozpuštěné želatinové plátky. Krém natřeme na piškoty.
Do odložené smetany nalámeme na kostičky čokoládu a ve vodní lázni dobře rozmícháme, polijeme moučník a lžící promícháme s krémem. Necháme ztuhnout v ledničce do druhého dne.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Nadys
(upraveno)
25. 2. 2017, 20:30
Šášula
(upraveno)
24. 2. 2015, 22:22
Dobrý večer.Chtěla bych udělat vaše řezy,ale nemůžu u nás sehnat plátkovou želatinu.Mají jen práškovou.Kolik bych té práškové měla dát-celý sáček?Děkuji za odpověď.
spero
(upraveno)
25. 2. 2015, 14:46
@Šášula
Šárko, celý sáček rozhodně ne. Měla byste to moc tuhé. Plátková želatina se prodává v sáčku po 6 ks a váží 10 g, když jsou v receptu 3 plátky, je to tedy 5 g. Nevím, jakou práškovou želatinu tam u vás právě máte, ale pokud je to Dr. Oetker, tak ten sáček práškové váží 20 g. Dala bych tedy čtvrt sáčku. (Pozor, nezaměňovat s dortovým želé.)
laskonka333
(upraveno)
16. 2. 2015, 9:21
Vlr.Buckova
(upraveno)
14. 2. 2015, 15:52
kacula30
(upraveno)
22. 11. 2013, 18:41
tak jsem ted dodělala měla jsem z ni strach ,ale dělala se užasně dělam si teda svuj korpus ten použivam na všechny řezy dvě skleničky polohruby,skleničku cukru,skleničku oleje,pul skleničky mlika,prašek do pečiva,dvě vejce,je to užasnej korpus když chci vysokej dam to po hrnkach už se těšim až ji ochutnammm
spero
(upraveno)
23. 11. 2013, 20:23
@kacula30
Katuško, děkuji za zprávu. Jsem ráda, že se Vám zákusek dobře dělal a doufám, že i chutnal celé rodince.
kacula30
(upraveno)
9. 1. 2014, 19:26
@spero
chutnal moc opravdu a sestřenice zakusku řekla že ma orgasmus byla opravdu luxusníí
NaNeBe
(upraveno)
20. 7. 2013, 12:15
dobrý den, už je v lednici ... těšíme se, holky všechny pomáhaly, takže o to je těšení větší !! díky za prima receptík
spero
(upraveno)
20. 7. 2013, 13:09
@NaNeBe
Pavlinko, děkuji za zprávu. Máte šikovná a krásná děvčátka. Tak ať vám všem zákusek chutná.
studiolex
(upraveno)
20. 4. 2013, 20:21
Recept vypadá super, už se chladí v lednici, měla jsem rybíz ještě v mrazáku Jen nevím co dělám špatně, vždycky když mám nějaký krém, do kterého se přidává želatina, tak se mi želatina v krému zdrcne. Jak želatinu přimíchávám hned jakoby tuhne do maličkých kousků. Takže pak mi krém neztuhne
studiolex
(upraveno)
21. 4. 2013, 6:26
@studiolex
Tak do rána krém ztuhl, jupí
jajulik
(upraveno)
7. 3. 2013, 15:48
spero
(upraveno)
7. 3. 2013, 18:04
@jajulik
i.veta
(upraveno)
7. 3. 2013, 15:00
jsou naprosto luxusní,určitě nepeču naposledy
spero
(upraveno)
7. 3. 2013, 18:03
@i.veta
Ivetko, moc vám děkuji za krásný komentář. Jsem ráda, že jste byla s receptem spokojená.
PETRA V
(upraveno)
22. 11. 2012, 20:24
zrovna hledám něco co bych upekla na oslavu a zaujal mě váš receptík. tak skusím snad bude i tak dobrý jak vypadá
spero
(upraveno)
23. 11. 2012, 14:37
@PETRA V
Petři, ať vám chutná a přeji pěknou oslavu.
EVA.Z.
(upraveno)
13. 11. 2012, 22:16
spero
(upraveno)
14. 11. 2012, 16:03
@EVA.Z.
děkuji
laskonka333
(upraveno)
4. 11. 2012, 11:08
Super
spero
(upraveno)
4. 11. 2012, 19:39
@laskonka333
Děkuji
kellystova
(upraveno)
4. 11. 2012, 7:06
Řezy vypadají báječně ,musí to být velká dobrotka
spero
(upraveno)
4. 11. 2012, 19:38
@kellystova
Díky Vladěnko. Dobrotka to je.
darinka30
(upraveno)
3. 11. 2012, 17:34
super to musi byt dobrota urcite ho niekedy urobim..dakujem ..za receptik..
spero
(upraveno)
3. 11. 2012, 20:42
@darinka30
Darinko, děkuji za komentář a potěší mě, když zákusek vyzkoušíte a když bude chutnat..