Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 63 návštěvníků)

Čokoládové řezy s rybízem

0.0
Čokoládové řezy s rybízem

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 200 g cukru moučka, 190 g polohrubé mouky, 2 PL kakaa, ½ prášku do pečiva, 5 PL oleje, 5 PL horké vody. Rybízová náplň: rozmražený rybíz, 120 g cukru krupice, 2 vanilkové pudinkové prášky. Krém: 250 g tvarohu ve vaničce, 180 g zakysané smetany, 70 g cukru moučka, 170 ml smetany ke šlehání, 3 želatinové plátky. Poleva: 100 g hořké čokolády, 80 ml smetany ke šlehání. Dále: 1 velké balení dětských piškotů.

Postup přípravy

Korpus: Z bílků a malé části cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky se zbývajícím cukrem a horkou vodou vyšleháme do pěny, přiléváme olej, vmícháme prosátou mouku s práškem a kakaem, nakonec opatrně vmícháme sníh. Těsto natřeme na vymazaný a vysypaný plech 30 x 40 cm a pečeme v předehřáté troubě na 180°C. Necháme vychladnout.

Rybíz nasypeme do odměrky a podle toho, kolik ho máme, přizpůsobíme množství cukru a pudinku. (Na 1 litr rybízu jsem dala 120 g cukru a 2 pudinkové prášky, rozmíchané ve 200 ml vody.) Rybíz s cukrem přivedeme k varu, vlijeme pudink a 1 minutu povaříme. Horké rozetřeme na korpus, hned poklademe piškoty jeden vedle druhého a necháme vychladnout.

Ze smetany ke šlehání si odlijeme 80 ml, zbytek vyšleháme. Tvaroh, zakysanou smetanu a cukr krátce prošleháme, vmícháme šlehačku a vlijeme rozpuštěné želatinové plátky. Krém natřeme na piškoty.

Do odložené smetany nalámeme na kostičky čokoládu a ve vodní lázni dobře rozmícháme, polijeme moučník a lžící promícháme s krémem. Necháme ztuhnout v ledničce do druhého dne.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Nadys 25. 2. 2017, 20:30
(Y)
Šášula 24. 2. 2015, 22:22
Dobrý večer.Chtěla bych udělat vaše řezy,ale nemůžu u nás sehnat plátkovou želatinu.Mají jen práškovou.Kolik bych té práškové měla dát-celý sáček?Děkuji za odpověď.
spero 25. 2. 2015, 14:46
@Šášula Šárko, celý sáček rozhodně ne. Měla byste to moc tuhé. Plátková želatina se prodává v sáčku po 6 ks a váží 10 g, když jsou v receptu 3 plátky, je to tedy 5 g. Nevím, jakou práškovou želatinu tam u vás právě máte, ale pokud je to Dr. Oetker, tak ten sáček práškové váží 20 g. Dala bych tedy čtvrt sáčku. (Pozor, nezaměňovat s dortovým želé.)
laskonka333 16. 2. 2015, 9:21
(Y)
Vlr.Buckova 14. 2. 2015, 15:52
(Y)
kacula30 22. 11. 2013, 18:41
tak jsem ted dodělala měla jsem z ni strach ,ale dělala se užasně dělam si teda svuj korpus ten použivam na všechny řezy dvě skleničky polohruby,skleničku cukru,skleničku oleje,pul skleničky mlika,prašek do pečiva,dvě vejce,je to užasnej korpus když chci vysokej dam to po hrnkach už se těšim až ji ochutnammm (Y) (Y) (Y) (F)
spero 23. 11. 2013, 20:23
@kacula30 Katuško, děkuji za zprávu. Jsem ráda, že se Vám zákusek dobře dělal a doufám, že i chutnal celé rodince.
kacula30 9. 1. 2014, 19:26
@spero chutnal moc opravdu a sestřenice zakusku řekla že ma orgasmus byla opravdu luxusníí (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
NaNeBe 20. 7. 2013, 12:15
dobrý den, už je v lednici ... těšíme se, holky všechny pomáhaly, takže o to je těšení větší !! ^o) díky za prima receptík (Y) (F)
spero 20. 7. 2013, 13:09
@NaNeBe Pavlinko, děkuji za zprávu. Máte šikovná a krásná děvčátka. Tak ať vám všem zákusek chutná. (F) (F) (hello)
studiolex 20. 4. 2013, 20:21
Recept vypadá super, už se chladí v lednici, měla jsem rybíz ještě v mrazáku :) Jen nevím co dělám špatně, vždycky když mám nějaký krém, do kterého se přidává želatina, tak se mi želatina v krému zdrcne. Jak želatinu přimíchávám hned jakoby tuhne do maličkých kousků. Takže pak mi krém neztuhne :(
studiolex 21. 4. 2013, 6:26
@studiolex Tak do rána krém ztuhl, jupí :)
jajulik 7. 3. 2013, 15:48
(Y) (Y) (Y)
spero 7. 3. 2013, 18:04
@jajulik (F) (F)
i.veta 7. 3. 2013, 15:00
jsou naprosto luxusní,určitě nepeču naposledy (Y) (Y) (F)
spero 7. 3. 2013, 18:03
@i.veta Ivetko, moc vám děkuji za krásný komentář. (F) Jsem ráda, že jste byla s receptem spokojená.
PETRA V 22. 11. 2012, 20:24
zrovna hledám něco co bych upekla na oslavu a zaujal mě váš receptík. :-$ tak skusím snad bude i tak dobrý (zajic) jak vypadá (Y) (clamp) (Y)
spero 23. 11. 2012, 14:37
@PETRA V Petři, ať vám chutná a přeji pěknou oslavu. (F) (F)
EVA.Z. 13. 11. 2012, 22:16
(Y) (Y) (Y) (Y) (zajic)
spero 14. 11. 2012, 16:03
@EVA.Z. (F) (F) (F)děkuji
laskonka333 4. 11. 2012, 11:08
Super (F) (F) (F)
spero 4. 11. 2012, 19:39
@laskonka333 Děkuji (F)
kellystova 4. 11. 2012, 7:06
Řezy vypadají báječně (Y),musí to být velká dobrotka 8o| (clamp) (clamp) (clamp)
spero 4. 11. 2012, 19:38
@kellystova Díky Vladěnko. (F) (F) (F)Dobrotka to je. (zajic)
darinka30 3. 11. 2012, 17:34
super to musi byt dobrota urcite ho niekedy urobim..dakujem ..za receptik.. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
spero 3. 11. 2012, 20:42
@darinka30 Darinko, děkuji za komentář a potěší mě, když zákusek vyzkoušíte a když bude chutnat.. :-) :-) :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie