(recept
si oblíbilo 154 návštěvníků)
Koňakové špičky
Potřebné ingredience
piškoty, vaječný koňak, čokoláda na vaření na polevu Krém: 250g másla, 150g cukr moučka, 30g kakaa, 1/4 l mléka, 1 kakaový pudink, 1/4 vanilkový cukr,
Postup přípravy
Z mléka a sáčku pudinku si uvaříme pudink. Za stálého míchání se nechá vychladnout. Vyšleháme si máslo, cukr, kakao a vanilkový cukr. Poté postupně vmícháme vychlazenou pudinkovou směs. vše dobře vyšleháme. krém si dávám na chvíli do lednice aby mi netekl.Pak stříkáme sáčkem na piškoty dokola a dáváme rychle do lednice.Nakonec plním vaječným likérem a špičku zamáznu krémem. Pak namáčim v polevě z čokolády na vaření. Špičky děláme vždy na vánoce nebo jakoukoliv slavnostní příležitost. Chlazené jsou výborné. Dobrou chuť
Ještě přidám recept na Placičky místo piškotů. Dělávavala je babička. Já jsem nikdy nezkoušela. Jednodušší jsou pro mně piškoty :
Placičky:
3 cejce
50g krupicového cukru
70 g hladké mouky
Poleva buď domácí nebo z čokolády Figaro na vaření
110 g moučkového cukru
70 g ztuzeného tuku
1½ lžíce mléka
2lžíce kakaa
1 lžíce solamylu
Ještě přidám recept na Placičky místo piškotů. Dělávavala je babička. Já jsem nikdy nezkoušela. Jednodušší jsou pro mně piškoty :
Placičky:
3 cejce
50g krupicového cukru
70 g hladké mouky
Poleva buď domácí nebo z čokolády Figaro na vaření
110 g moučkového cukru
70 g ztuzeného tuku
1½ lžíce mléka
2lžíce kakaa
1 lžíce solamylu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
malmar
(upraveno)
31. 8. 2017, 17:18
nahlásit
jeremy
(upraveno)
8. 5. 2013, 13:25
nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
9. 12. 2012, 20:39
To musím zkusit. Vypadají úžasně.
nahlásit
Pavla86
(upraveno)
8. 12. 2012, 19:04
Dobrý den, chci se zeptat. Já do cukroví používám osvědčený krém - vejce šlehaná s cukrem ve vodní lázni a pak přidám akorát máslo a případně kakao a rum. Nevíte, jestli mohu použít i tento krém? Pavla
nahlásit
SMITAS
(upraveno)
9. 12. 2012, 20:06
@Pavla86
dobrý den, myslím že ano
nahlásit
izav
(upraveno)
29. 11. 2012, 18:36
Dobrý den, mohu se optat, s jakám předstihem před Vánocema se špičky dělají a kde se skladují. Moc dík.
nahlásit
SMITAS
(upraveno)
30. 11. 2012, 7:40
@izav
dobrý den, dělám den před vánoci nebo oslavou. Skladuji pouze v lednici
nahlásit
familycz
(upraveno)
29. 11. 2012, 14:23
Teda váhám jestli to zkusit, aby se to podařilo, milujeme koňakové špičky. Tak to asi prubnu
nahlásit
SMITAS
(upraveno)
29. 11. 2012, 15:25
@familycz
nebojte .. jsem nemotora a zvládnu to. Jen si dejte krém do lednice aby vám netekl. Je to piplačka ale dobrota
nahlásit
familycz
(upraveno)
30. 11. 2012, 16:24
@SMITAS
NO POVEDLO SE JEN BYCH SNESLA MÉŇE TOHO MÁSLA, ALE KAŽDÝ PODLE CHUTI JINAK BÁJEČNÝ
nahlásit
apotheke82
(upraveno)
28. 11. 2012, 15:42
Dobry den vypada to skvele kolik spicek udelate z jedne davky ..A k tomu postupu nastrikam na piskot dam zchladnout a jak tam pak date ten konak? Dekuji za rady
nahlásit
SMITAS
(upraveno)
29. 11. 2012, 12:35
@apotheke82
na piškot to stříkám pečlivě kolem dokola a nahoře nechám místo pro "vlití". Koňak tam dávám injekční stříkačkou a hořejšek zalepím krémem. Musí se rychle aby krém netekl.. pak dám do lednice vychladit na dýl a už to neteče a namáčím v čokoládě. Myslím , že 40 je jich určitě.. Nikdy jsem to nepočítala tak ani nevím
nahlásit
latramvai
(upraveno)
28. 11. 2012, 18:19
@apotheke82
tak to by me take zajimalo
nahlásit
trojcata
(upraveno)
20. 11. 2012, 16:32
ten konak zahuštujete nebo lejete tekutý
nahlásit
SMITAS
(upraveno)
21. 11. 2012, 18:39
@trojcata
koňak leji tekutý
nahlásit
trojcata
(upraveno)
23. 11. 2012, 11:25
@SMITAS
děkuji,to zkusím a uvidíme
nahlásit
violina
(upraveno)
10. 11. 2012, 11:20
vypaá to skvěle,nebyla by fotka,já si to neumím představit
nahlásit
SMITAS
(upraveno)
13. 11. 2012, 13:07
@violina
vypadá to asi takto
nahlásit