(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Celozrnná buchta do srnčího hřbetu a na menší plech +++
Potřebné ingredience
Do srnčího hřbetu : 1 vejce,5 dkg hnědého cukru,10 dkg celozrnné (grahamové ) mouky,1-2 jablíčka ,skořice,1/2 lžičky prášku do pečiva ...................... Na menší plech potřebujeme: 3 vejce,8 dkg hnědého cukru,20 dkg celozrnné mouky,3 jablíčka,1a půl kávové lžičky prášku do pečiva postup stejný
Postup přípravy
Vejce s cukrem ušleháme,pokud si připravíte vejce s cukrem dřív než mouku je potřeba je občas promíchnout na spod zůstává ten cukr přidáme mouku s práškem do pečiva a ručně promícháme.Dáme si do formy pečící papír který potřeme slabě olejem,můžete vysypat moukou já jen potřela olejem a vrstvíme na spod dáme trochu těsta na těsto prostředkem nastrouhaná jablíčka vymačkáme z nich štávu dáme trošku skořice a opět těsto.Troubu si asi na 1-2 minuty předehřeju..Pečeme na 150 ° C asi 20 minut a potom zvýšíme na 180 °c a dopečem.zkoušíme špejlí.
vejce s cukrem vyšlehat
šlehám
mouka + prášek do pečiva
těsto
první vrstva těsto jablíčko a skořice
x
v troubě
upečeno trošku se mě to odlepilo
na menší plech potřebujeme: 2vejce,8 dkg hnědého cukru,20 dkg celozrnné mouky,3 jablíčka,1a půl kávové lžičky prášku do pečiva
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Hradýs
(upraveno)
24. 11. 2012, 11:49
Vypadá dost dobře,určo vyzkouším
Anturka
(upraveno)
23. 9. 2013, 19:42
@Hradýs
určitě zkuste