(recept
si oblíbilo 32 návštěvníků)
Poctivý DOMÁCÍ HOUSKOVÝ knedlík vařený ve folii - žádný dnešní buchtoknedlik z obchodu

Potřebné ingredience
800 g bílé pečivo /já dávám toustový chleba, rohlíky, housky-co dům dal / 5 vajec 0,5l mléko Petrželka
Postup přípravy
Pečivo nakrájíme na kostičky, přidáme 5 žloutků, mléko, petrželku a rozhněteme aby se mléko nasáklo do pečiva.
Ušleháme tuhý sníh z bílků /přidáme 1-2 špetky soli/
Sníh opatně vmícháme do hmoty
můžeme nechat chvíli odležet-ať se pečivo pořádně nasákne sněhem
Připravíme si potravinovou folii
na ni vytvarujeme knedlík /z této dávky vyjde na dva kusy/
Vytvarujeme na folii knedlík a snažíme se natlačit k sobě aby bylo co nejméně děr
poté zabalím-spoje mi vycházejí cca 1 cm přes sebe
na jednom konci zavážu uzlík-přitáhnu až ke knedlíku-a druhou stranu ještě nahrnu a také zavážu
/kdo neumí zavázat-může svázat nití/
propíchám špendlíkem pár dírek cca 10 dookola
Poté vložím do vařící vody a vařím 20-30 minut
Bude plavat nahoře-čili v polovině varu otočím
Vařím pod pokličkou-ale není nutné
Poté vytáhnu- odbalím a nití či nožem nakrájím
Dobrou chuť
Johana
Ušleháme tuhý sníh z bílků /přidáme 1-2 špetky soli/
Sníh opatně vmícháme do hmoty
můžeme nechat chvíli odležet-ať se pečivo pořádně nasákne sněhem
Připravíme si potravinovou folii
na ni vytvarujeme knedlík /z této dávky vyjde na dva kusy/
Vytvarujeme na folii knedlík a snažíme se natlačit k sobě aby bylo co nejméně děr
poté zabalím-spoje mi vycházejí cca 1 cm přes sebe
na jednom konci zavážu uzlík-přitáhnu až ke knedlíku-a druhou stranu ještě nahrnu a také zavážu
/kdo neumí zavázat-může svázat nití/
propíchám špendlíkem pár dírek cca 10 dookola
Poté vložím do vařící vody a vařím 20-30 minut
Bude plavat nahoře-čili v polovině varu otočím
Vařím pod pokličkou-ale není nutné
Poté vytáhnu- odbalím a nití či nožem nakrájím
Dobrou chuť
Johana

Zabalíme

Propícháme dírky

Vložíme do vroucí vody
20-30 minut vaříme

Odstraníme folii- můžeme hned-nemusíme čekat

Krájíme
DOBROU CHUŤ
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

adusska
(upraveno)
27. 1. 2018, 12:13
Je to vynikající knedlík pro ty co hledají něco lehčího na stravování než je klasický knedlík , je jednoduchý na přípravu . Já ho dělám třeba i z celozrného pečiva, za mě



nahlásit
milka1m1
(upraveno)
15. 6. 2016, 19:41
To preci neni houskovy knedlik.To se pani kucharka asi spletla.
nahlásit

Dan.ka
(upraveno)
15. 6. 2016, 16:27
Děkuji za recept. Ukládám si ho a hned o víkendu zkusím.Vypadá lákavě a věřím,že bude i výborný. Takovéhle knedlíky milujeme

nahlásit
sympatie
(upraveno)
15. 6. 2016, 14:14
Karlovarský? Já radši klasiku, slepené rohlíky nějak nemusím!
nahlásit

BRAVO
(upraveno)
15. 6. 2016, 16:12
@sympatie
A proč to paní píšete podruhé? Myslím jednou názor stačí napsat, i když to, že Vám takové nechutnají nemá nic společného s tím, jaký je zrovna tento knedlík a ostatním je to podle mě i jedno, jaký knedlík Vy máte ráda tohle jste psala níže - jarka N. (sympatie) ID 55978 (15.6.2013, 19:19) Tohle nemusím, rohlíky slepené vajíčkem, raději klasický houskový knedlík

nahlásit
musipe
(upraveno)
15. 6. 2016, 13:56
Dnes jsem dělala a je to můj první houskový knedlík v životě a můžu potvrdit, že je opravdu výborný a jednoduchý na přípravu.

nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
3. 12. 2013, 20:09



nahlásit

Lobelka
(upraveno)
27. 11. 2013, 13:29
Dnes jsem vyzkoušela. Musím říct, že jsem k tomu zprvu neměla důvěru, ale je to dobré
Máme tedy více rádi takový ten klasický poctivý domácí knedlík (jak píšete buchtoknedlík
), ale tento také není špatný a až mi zase zbyde hodně pečiva, tak určitě znovu udělám



nahlásit

lidare
(upraveno)
5. 10. 2013, 12:58



nahlásit
veronique1980
(upraveno)
22. 6. 2013, 13:03
Dobrý den, právě jsem dovařila "knedlíčky" - udělala jsem z poloviční dávky, dále vše podle receptu, vařila jsem 30 min (15min z každé strany), folie perfektně drží, nikde nic nevytéká a po uvaření jsou uvnitř krásně vláčné. Petrželka krásně voní, upřímně bych řekla, že je to vlastně taková vařená nádivka ve tvaru knedlíku... do ní se přidává navíc jen krupice a dle chuti česnek. Chuťově je to příjemná obměna, ke knedlíku jsem uvařila špenát. Díky za tip!
nahlásit
jožka
(upraveno)
23. 6. 2013, 10:26
@veronique1980
Verčo super-jsme ráda že chutnalo


nahlásit
Bozole
(upraveno)
22. 6. 2013, 10:33
Johanko, není tam moc vajec?
nahlásit
jožka
(upraveno)
23. 6. 2013, 10:24
@Bozole
Bohuško ne není- množství je v pořádku. Rohlíky musejí něčím nasáknout

nahlásit
Evelyn123
(upraveno)
22. 6. 2013, 9:34
Johano, ukládám si Váš recept, určitě zkusím, zatím jen z poloviční dávky. Rychlovka, žádné kynutí, petrželka
Až uvařím, dám vědět


nahlásit
jožka
(upraveno)
23. 6. 2013, 10:25
@Evelyn123
Evo ,půl dávky pokud je Vás méně určitě stačí- knedlík hodně zasytí

nahlásit
Evelyn123
(upraveno)
4. 7. 2013, 11:38
@jožka
Zdravím, Johanko, až teprve dnes jsem knedlík ukuchtila a sklidila jsem pochvalu a to díky Vám. Tak ještě jednou díky a krásné léto



nahlásit
jožka
(upraveno)
5. 7. 2013, 17:27
@Evelyn123
Evi není zač-jsem ráda, že chutnalo. Krásné léto i Vám




nahlásit
sympatie
(upraveno)
15. 6. 2013, 19:19
Tohle nemusím, rohlíky slepené vajíčkem, raději klasický houskový knedlík
nahlásit
jožka
(upraveno)
22. 6. 2013, 9:23
@sympatie
houskový ???
myslíte tu buchtu z obchodu? houskový je od slova houska / z housek či rohlíků/ ne od slova hrubá mouka, voda a kypřidlo/.
Není nic lepšího než komentovat něco co jste neměla v puse. Vepřo, buchtoknedlo, zelo- na to zase nejsme my





nahlásit
Dorkiis
(upraveno)
3. 3. 2013, 12:27
Rychlý a jednoduchý recept
knedliky jsem nikdy nedělala a na poprvé fakt super
všem doporučuji







nahlásit

samuli
(upraveno)
24. 11. 2012, 11:16
Super recept, právě ho vařím, jen si nejsem jistá časem, snad bude uvnitř o.k.



nahlásit
laskonka333
(upraveno)
27. 10. 2012, 17:26



nahlásit