Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

DÝŇOVÁ POLÉVKA S KOKOSOVÝM MLÉKEM NA ZAHŘÁTÍ

0.0
DÝŇOVÁ POLÉVKA S KOKOSOVÝM MLÉKEM NA ZAHŘÁTÍ

Potřebné ingredience

1 dýně hokaido - k sehnání INTERSPAR za přijatelnou cenu :-) , 1/2 curry pasty červené , 1,5 l horké vody, 2 lžíce polévkové lžíce - alnatura polévkové koření / DM / vegetariánsk zeleninová alternativa pro vývar , 1 kokosové mléko event. smetana na šlehání, 2 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

Doporučuji všechný přísady nachystat před vařením, kroky pak jdou rychle za sebou, hlavně by se mohla pálit curry pasta.
Dýni hokaido loupu, vím, že se to nemusí, ale přeci jen , bůh ví, kde se cestou válela, takže oloupu, vyndám semena s vláknitou dužinou a nakrájím na větší kostky. Dám vařit vodu do rychlovarné konvice.
Do hrnce dám olej a na něj 1/2 pytlíku curry pasty /není pak tak pálivá a sní i má 9 letá dcera :-). Rychle osmažím až se uvolní vůně /1 min/ a hned dám dýni, obalím pastou a zaleju horkou vodou, přidám polévkové koření. Nechám provařit cca 30min. do změknutí dýně, potom rozmixuji a zaleju kokosovým mlékem, které polévku zjemní a stáhne pálivost curry pasty. Možno nahradit smetanou na šlehání, je to levnější a dostupnější varianta, přesto také chutná. Podávám v miskách, možno posypat dýňovými semínky a zaképnout kapkou dýňového oleje. S pečivem chutná, vydatná večeře či oběd vhodný do nadcházejících dní.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie