(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Červená čočka nakyselo . .výborná, uvařená za 5 minut
Potřebné ingredience
2-3 porce: půl balíčku (250 g) červené čočky , 1 cibule, 2 lžíce oleje, lžička sladového (nebo jiného) octa, sůl, 2-3 lžíce jemných ovesných vloček nebo obilné instantní kaše ze zdravé výživy (já jsem namíchala)
Postup přípravy
Čočku obereme, opláchneme, uvaříme 5-7 minut ve vodě, nesolíme - až nakonec. Mezitím nakrájíme cibuli a smažíme dozlatova.
Jakmile je čočka uvařená, scedíme vodu (buď přes pokličku nebo cedník), přidáme jemné vločky nebo instantní kaši, osmahlou cibulku, ocet a sůl dle chuti a zamícháme. Není potřeba mixovat, čočka byla rozvařená akorát.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Loupaná červená čočka se nemusí předem namáčet a vaří se jen 5 minut. Neloupaná je zdravější a namáčí 2 hodiny předem.
K zahuštění můžeme použít jemné ovesné vločky nebo kaši, kukuřičnou, pohankovou krupičku ze zdravé výživy. Pokud kaše není instantní nebo máme krupici, nasypeme ji do čočky dříve a vaříme, pak je ale nutné odhadnout lépe množství vody. Jednodušší je tedy použít jemné ovesné vločky nebo instantní kaši, které se již nevaří.
JEMNÉ ovesné vločky se do hotové sceděné čočky jen zamíchají, za minutu nabobtnají a čočku zahustí. Nemusí se již dále vařit. Instantní kaše se také již nevaří, stačí zamíchat. Viz. návody na obalech.
Sladový ocet mají v Lidlu.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Podáváme s pečivem, vejcem, tofu, párkem atd.
Velmi rychlý, zdravý a dobrý recept, než jsem se u plotny otočila, byla hotová a chutnala i manželovi.
Jakmile je čočka uvařená, scedíme vodu (buď přes pokličku nebo cedník), přidáme jemné vločky nebo instantní kaši, osmahlou cibulku, ocet a sůl dle chuti a zamícháme. Není potřeba mixovat, čočka byla rozvařená akorát.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Loupaná červená čočka se nemusí předem namáčet a vaří se jen 5 minut. Neloupaná je zdravější a namáčí 2 hodiny předem.
K zahuštění můžeme použít jemné ovesné vločky nebo kaši, kukuřičnou, pohankovou krupičku ze zdravé výživy. Pokud kaše není instantní nebo máme krupici, nasypeme ji do čočky dříve a vaříme, pak je ale nutné odhadnout lépe množství vody. Jednodušší je tedy použít jemné ovesné vločky nebo instantní kaši, které se již nevaří.
JEMNÉ ovesné vločky se do hotové sceděné čočky jen zamíchají, za minutu nabobtnají a čočku zahustí. Nemusí se již dále vařit. Instantní kaše se také již nevaří, stačí zamíchat. Viz. návody na obalech.
Sladový ocet mají v Lidlu.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Podáváme s pečivem, vejcem, tofu, párkem atd.
Velmi rychlý, zdravý a dobrý recept, než jsem se u plotny otočila, byla hotová a chutnala i manželovi.
instantní kaše nebo krupice ze zdravé výživy k zahuštění
ovesné vločky JEMNÉ (vpravo dole) se nemusí vařit, můžete je nasypat do jogurtu a za minutu nabobtnají, používat lze k zahuštování polévek, omáček..
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé