(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Tagliatele arabiatta (těstovinky hlavně pro manžu, působí jako afrodiziakum ,-)))

Potřebné ingredience
jedno balení těstovin, konzerva krájených rajčátek (nedávám úplně celou), malá chery rajčátka, 3 stroužky česneku, 1 pálivou papričku, trošička mletého chilli (pokud je paprička míň pálivá), nasekaná petrželka, trocha čerstvé bazalky a sýr na posypání.
Postup přípravy
Těstovinky si dám vařit podle návodu na obalu do hodně osolené vody. Na rozehřátou pánev dám rozehřát tak dvě až tři PL olivového oleje a pak do něj vhodím nasekaný česnek (NE PROLISOVANÝ!) a nasekanou pálivou papričku. Když začne česnek měnit barvu a vůně papričky a česneku se spojí, přihodím přepůlená chery rajčátka, párkrát zamíchám a zaleju konzervou krájených rajčátek a přidám nasekané nebo natrhané bylinky (případně když není dost pálivá paprička, tak i špetku drceného chilli). Chvíli vařím. Když jsou hotové těstoviny, sleju je a zamíchám přímo do omáčky. Pak posypu sýrem (třeba parmezánem nebo gran paddano). Miláček normálně bezmasý jídlo nejí, ale tohle miluje :-)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
horizont
(upraveno)
30. 11. 2012, 23:36
to slovo manža (manžu) mně rve oči!!

nahlásit

Inkakos
(upraveno)
11. 11. 2012, 15:13
Vypadá to úúžasně
. Jen nevím, jestli se dá česnekový dech považovat za afrodiziakum


nahlásit
Juana78
(upraveno)
9. 11. 2012, 14:20
K tomu to jídlu mám jednu jedinou výtku. Pokud se dělají těstoviny, které mají být ve větším množství omáčky tak se používají těstoviny s větším povrchem - například penne. PS: správně italsky je to Penne all´Arrabbiata (v překladu rozzlobené penne)..
nahlásit

Lucy Ash
(upraveno)
9. 11. 2012, 14:52
@Juana78
A tagliatele nejsou těstoviny s větším povrchem (kvůli kterému se mimo jiné dávají třeba k boloňskému ragů)... je mi to jasné

nahlásit
Juana78
(upraveno)
9. 11. 2012, 15:03
@Lucy Ash
Přesně tak - nejsou to těstoviny s větším povrchem - penne jej mají mnohem větší a navíc mají napovrchu vroubky kde se má omáčka zachytávat - je rozdíl mezi tím co člověku naservírují v české restauraci a tím co by udělali v italské restauraci - nic víc nic míň jsem tím říct nechtěla. Proti modifikacím nic nemám, dobré to bude tak jako tak - jen ta hrubka v názvu mi trhá žíly.
nahlásit

Lucy Ash
(upraveno)
9. 11. 2012, 15:09
@Juana78
A třeba těstoviny k omáčce carbonara, které mají být také celé obalené omáčkou, mají taky mít velký povrch? jen se ptám :D
nahlásit
Juana78
(upraveno)
9. 11. 2012, 15:13
@Lucy Ash
Ano mají. Všechny těstoviny u kterých se má omáčka na povrchu zachytávat mají v italské kuchyni různé vrobky, dutiny a prohlubně kde se omáčka má zachytávat. PS: a alla Arrabbiata se dá dát i na orecchiette (i když je to asi taky trochu barbarství).
nahlásit

Lucy Ash
(upraveno)
9. 11. 2012, 15:17
@Juana78
A co byste teda k omáčce carbonara dala za těstoviny, jestli smím být tak smělá?

nahlásit
Juana78
(upraveno)
9. 11. 2012, 15:19
@Lucy Ash
Penne? Jo vím, že jde o uhlířské těstoviny, ale z nějakého důvodu se zrovna tohle dělává klidně i s penne.
nahlásit

Lucy Ash
(upraveno)
9. 11. 2012, 16:10
@Juana78
Takže byste ke všemu narvala penne
) dobré vědět


nahlásit

enkka
(upraveno)
7. 11. 2012, 8:00

nahlásit
Juana78
(upraveno)
9. 11. 2012, 14:21
@enkka
Tenhle recept není samotvoření, je to klasický recept, který existuje již několik století.
nahlásit

Luccy1025
(upraveno)
6. 11. 2012, 23:04
Milé dámy ....nejdřív vyzkoušejte a komentujte recept a neřešte název. Zachvíli budeme místo recenzí k receptům číst zda někdo napsal měkké i místo tvrdého
Jídlo vypadá skvěle a určitě ho vyzkouším i když manžílek neochutná toto " afrodiziakum " neboď nesnáší rajčata





nahlásit
Kiki007
(upraveno)
31. 10. 2012, 14:15
Grana padano, když už. A to JE parmezán. (Jsem gramatický nácek, netajím se s tím.)

nahlásit
amandapalm
(upraveno)
9. 11. 2012, 13:04
@Kiki007
Parmezán je v češtině nadřazený termín pro tvrdé, dlouho zrající sýry. Např. parmigiano reggiano, grana pandano a nebo třeba český gran moravia. Tedy něco na úrovni sýr s modrou plísní. Ale jistě uznáte, že je dost rozdíl mezi stionem, gorgonzolou a nivou. Stejně tak grana pandano a parmigiano reggiano chutnají jinak.
nahlásit
Kiki007
(upraveno)
11. 11. 2012, 14:55
@amandapalm
Díky za objasnění, kapitáne Obviousi.
nahlásit
kata2103
(upraveno)
28. 10. 2012, 8:40
Opět komentáře o ničem

nahlásit

Boňule
(upraveno)
28. 10. 2012, 9:13
@kata2103

nahlásit

Marci75
(upraveno)
28. 10. 2012, 8:49
@kata2103
A co jste jako chtěla slyšet (číst) ? Že to jako afrodiziakum na manžu opravdu funguje, nebo neopak nefunguje?
Tak to vyzkoušejte a nějaký kloudný komentář sem napište, bude všechny moc rády
(bez ironie, myslím to vážně)



nahlásit
kata2103
(upraveno)
28. 10. 2012, 8:54
@Marci75
No rozhodně si myslím,že komentovat název jídla je zbytečné. Takových názvů typu buchta orgasmus,inteligentní řezy apod. je řada. Také bez ironie - příjde mi to prostě irelevantní

nahlásit

Marci75
(upraveno)
28. 10. 2012, 12:42
@kata2103
Nešlo o název jídla, slovo "manža" je naprosto úděsné
Těstovinky, rajčátka, paprička... mě to leze na nervy, promiňte


nahlásit
amandapalm
(upraveno)
9. 11. 2012, 13:05
@Marci75
Pálivou paprikou se rozumí konkrétní práškové koření. pálivou papričkou pak konkrétní, nenamletý kus nějaké chilli papričky. Sypat do italského receptu pálivou papriku asi nebudet, že.
nahlásit
Martitina
(upraveno)
31. 10. 2012, 22:40
@Marci75
Pálivá paprička a cherry rajčátka vám přijdou jako problém? A jak vaše nervy snášejí bazalku a petrželku?
nahlásit

Evelinaa
(upraveno)
28. 10. 2012, 8:29
Tak to je jídlo leda pro mně
. Manža když tam není kilo masa, by to nejed


nahlásit

Fuell
(upraveno)
23. 10. 2012, 15:54
Název debilní (ten v závorce), ale jídlo vypadá skvěle. Sežrala bych ho radši sama, než aby mě otravoval nějaký prežraný nymfoman

nahlásit

agar
(upraveno)
23. 10. 2012, 16:20
@Fuell
manža, těstovinky ...at bych uvařila co chtěla, tak ten slovníček by ho od nějakých radovánek odradil totálně

nahlásit

kachena
(upraveno)
23. 10. 2012, 14:54
škoda, že nemám manžu

nahlásit

Marci75
(upraveno)
23. 10. 2012, 15:31
@kachena
Taky manžu nemám
, tak to ani neochutnám


nahlásit

Cidos86
(upraveno)
23. 10. 2012, 14:17
Jídlo fajn, ovšem s tímto názvem a popisem počítejte s tím, že nejpozději do týdne budete viset na Okounovi

nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
23. 10. 2012, 15:57
@Cidos86
mně ani tak nevadí ten název jako těstovinky, rajčátka ( no u malých ještě budiž), paprička ....
nahlásit

enkka
(upraveno)
7. 11. 2012, 8:01
@
souhlasím s váma. mńamozní mňaminka pro manžu.

nahlásit

agar
(upraveno)
23. 10. 2012, 16:23
@
ono je to u všech receptů

nahlásit
želva17
(upraveno)
23. 10. 2012, 13:48
Konečně jídlo co dobře vypadá.Taky toto rádi vaříme.


nahlásit