(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Tagliatele arabiatta (těstovinky hlavně pro manžu, působí jako afrodiziakum ,-)))
Potřebné ingredience
jedno balení těstovin, konzerva krájených rajčátek (nedávám úplně celou), malá chery rajčátka, 3 stroužky česneku, 1 pálivou papričku, trošička mletého chilli (pokud je paprička míň pálivá), nasekaná petrželka, trocha čerstvé bazalky a sýr na posypání.
Postup přípravy
Těstovinky si dám vařit podle návodu na obalu do hodně osolené vody. Na rozehřátou pánev dám rozehřát tak dvě až tři PL olivového oleje a pak do něj vhodím nasekaný česnek (NE PROLISOVANÝ!) a nasekanou pálivou papričku. Když začne česnek měnit barvu a vůně papričky a česneku se spojí, přihodím přepůlená chery rajčátka, párkrát zamíchám a zaleju konzervou krájených rajčátek a přidám nasekané nebo natrhané bylinky (případně když není dost pálivá paprička, tak i špetku drceného chilli). Chvíli vařím. Když jsou hotové těstoviny, sleju je a zamíchám přímo do omáčky. Pak posypu sýrem (třeba parmezánem nebo gran paddano). Miláček normálně bezmasý jídlo nejí, ale tohle miluje :-)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
horizont
(upraveno)
30. 11. 2012, 23:36
to slovo manža (manžu) mně rve oči!!
Inkakos
(upraveno)
11. 11. 2012, 15:13
Vypadá to úúžasně . Jen nevím, jestli se dá česnekový dech považovat za afrodiziakum
Juana78
(upraveno)
9. 11. 2012, 14:20
K tomu to jídlu mám jednu jedinou výtku. Pokud se dělají těstoviny, které mají být ve větším množství omáčky tak se používají těstoviny s větším povrchem - například penne. PS: správně italsky je to Penne all´Arrabbiata (v překladu rozzlobené penne)..
Lucy Ash
(upraveno)
9. 11. 2012, 14:52
@Juana78
A tagliatele nejsou těstoviny s větším povrchem (kvůli kterému se mimo jiné dávají třeba k boloňskému ragů)... je mi to jasné
Juana78
(upraveno)
9. 11. 2012, 15:03
@Lucy Ash
Přesně tak - nejsou to těstoviny s větším povrchem - penne jej mají mnohem větší a navíc mají napovrchu vroubky kde se má omáčka zachytávat - je rozdíl mezi tím co člověku naservírují v české restauraci a tím co by udělali v italské restauraci - nic víc nic míň jsem tím říct nechtěla. Proti modifikacím nic nemám, dobré to bude tak jako tak - jen ta hrubka v názvu mi trhá žíly.
Lucy Ash
(upraveno)
9. 11. 2012, 15:09
@Juana78
A třeba těstoviny k omáčce carbonara, které mají být také celé obalené omáčkou, mají taky mít velký povrch? jen se ptám :D
Juana78
(upraveno)
9. 11. 2012, 15:13
@Lucy Ash
Ano mají. Všechny těstoviny u kterých se má omáčka na povrchu zachytávat mají v italské kuchyni různé vrobky, dutiny a prohlubně kde se omáčka má zachytávat. PS: a alla Arrabbiata se dá dát i na orecchiette (i když je to asi taky trochu barbarství).
Lucy Ash
(upraveno)
9. 11. 2012, 15:17
@Juana78
A co byste teda k omáčce carbonara dala za těstoviny, jestli smím být tak smělá?
Juana78
(upraveno)
9. 11. 2012, 15:19
@Lucy Ash
Penne? Jo vím, že jde o uhlířské těstoviny, ale z nějakého důvodu se zrovna tohle dělává klidně i s penne.
Lucy Ash
(upraveno)
9. 11. 2012, 16:10
@Juana78
Takže byste ke všemu narvala penne ) dobré vědět
enkka
(upraveno)
7. 11. 2012, 8:00
další samotvořilka.
Juana78
(upraveno)
9. 11. 2012, 14:21
@enkka
Tenhle recept není samotvoření, je to klasický recept, který existuje již několik století.
Luccy1025
(upraveno)
6. 11. 2012, 23:04
Milé dámy ....nejdřív vyzkoušejte a komentujte recept a neřešte název. Zachvíli budeme místo recenzí k receptům číst zda někdo napsal měkké i místo tvrdého Jídlo vypadá skvěle a určitě ho vyzkouším i když manžílek neochutná toto " afrodiziakum " neboď nesnáší rajčata
Kiki007
(upraveno)
31. 10. 2012, 14:15
Grana padano, když už. A to JE parmezán. (Jsem gramatický nácek, netajím se s tím.)
amandapalm
(upraveno)
9. 11. 2012, 13:04
@Kiki007
Parmezán je v češtině nadřazený termín pro tvrdé, dlouho zrající sýry. Např. parmigiano reggiano, grana pandano a nebo třeba český gran moravia. Tedy něco na úrovni sýr s modrou plísní. Ale jistě uznáte, že je dost rozdíl mezi stionem, gorgonzolou a nivou. Stejně tak grana pandano a parmigiano reggiano chutnají jinak.
Kiki007
(upraveno)
11. 11. 2012, 14:55
@amandapalm
Díky za objasnění, kapitáne Obviousi.
kata2103
(upraveno)
28. 10. 2012, 8:40
Opět komentáře o ničem
Boňule
(upraveno)
28. 10. 2012, 9:13
@kata2103
Marci75
(upraveno)
28. 10. 2012, 8:49
@kata2103
A co jste jako chtěla slyšet (číst) ? Že to jako afrodiziakum na manžu opravdu funguje, nebo neopak nefunguje? Tak to vyzkoušejte a nějaký kloudný komentář sem napište, bude všechny moc rády (bez ironie, myslím to vážně)
kata2103
(upraveno)
28. 10. 2012, 8:54
@Marci75
No rozhodně si myslím,že komentovat název jídla je zbytečné. Takových názvů typu buchta orgasmus,inteligentní řezy apod. je řada. Také bez ironie - příjde mi to prostě irelevantní
Marci75
(upraveno)
28. 10. 2012, 12:42
@kata2103
Nešlo o název jídla, slovo "manža" je naprosto úděsné Těstovinky, rajčátka, paprička... mě to leze na nervy, promiňte
amandapalm
(upraveno)
9. 11. 2012, 13:05
@Marci75
Pálivou paprikou se rozumí konkrétní práškové koření. pálivou papričkou pak konkrétní, nenamletý kus nějaké chilli papričky. Sypat do italského receptu pálivou papriku asi nebudet, že.
Martitina
(upraveno)
31. 10. 2012, 22:40
@Marci75
Pálivá paprička a cherry rajčátka vám přijdou jako problém? A jak vaše nervy snášejí bazalku a petrželku?
Evelinaa
(upraveno)
28. 10. 2012, 8:29
Tak to je jídlo leda pro mně . Manža když tam není kilo masa, by to nejed
Fuell
(upraveno)
23. 10. 2012, 15:54
Název debilní (ten v závorce), ale jídlo vypadá skvěle. Sežrala bych ho radši sama, než aby mě otravoval nějaký prežraný nymfoman
agar
(upraveno)
23. 10. 2012, 16:20
@Fuell
manža, těstovinky ...at bych uvařila co chtěla, tak ten slovníček by ho od nějakých radovánek odradil totálně
kachena
(upraveno)
23. 10. 2012, 14:54
škoda, že nemám manžu
Marci75
(upraveno)
23. 10. 2012, 15:31
@kachena
Taky manžu nemám , tak to ani neochutnám
Cidos86
(upraveno)
23. 10. 2012, 14:17
Jídlo fajn, ovšem s tímto názvem a popisem počítejte s tím, že nejpozději do týdne budete viset na Okounovi
Zrušený účet
(upraveno)
23. 10. 2012, 15:57
@Cidos86
mně ani tak nevadí ten název jako těstovinky, rajčátka ( no u malých ještě budiž), paprička ....
enkka
(upraveno)
7. 11. 2012, 8:01
@
souhlasím s váma. mńamozní mňaminka pro manžu.
agar
(upraveno)
23. 10. 2012, 16:23
@
ono je to u všech receptů
želva17
(upraveno)
23. 10. 2012, 13:48
Konečně jídlo co dobře vypadá.Taky toto rádi vaříme.