Kardinálovy řezy
Potřebné ingredience
čerpáno dle receptu http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=37428, ale upraveno... PIŠKOTOTOVÉ TĚSTO - 1 celé vejce, 3 žloutky, 66 g cukru krupice,,53 g hladké mouky SNÍH - 3 bílky ,100 g cukru krupice, NÁPLŇ - marmeláda 2 x 200 ml smetana ke šlehání 33% 2 ks ztužovače šlehačky ovoce - nejlepší jsou čerstvé jahody, borůvky, popřípadě kompoty , CUKR MOUČKA NA POSYPÁNÍ, ZBYTKY ČOKOLÁDOVÉ POLEVY NA POSTŘÍKÁNÍ
Postup přípravy
Pak vymícháme 1 celé vejce + 3 žloutky + cukru krupici do husté pěny a přidáme hladkou mouku.
Do cukrářského sáčku ( používám klidně i Eurofólii s ustřihnutým růžkem ) dáme sníh a na plech s pečícím papírem nastříkám pruhy sněhu ( dělám 2 pruhy na sebe na kratší stranu plechu ). Mezi ně nastříkám piškotové těsto, které je řidší a krásně se rozleje. ( sníh to musí tzv.uzavřít..)
Troubu si předehřejeme ( mám vyzkoušeno, že stačí jen trošku ) a pozvolna pečeme při 170 °C asi 15 minut dorůžova.
Ušleháme si šlehačku se ztužovačem ve vyšší nádobě dotuha ( já přidávám káv.lžičku moučkového cukru)
Vychladlý plát rozkrojím, jednu půlku potřu marmeládou, přídám ušlehanou šlehačku a ovoce a přiklopím druhým plátem potřeným na spodní straně marmeládou. Přendám z peč. papíru na tác, můžeme popř.pokapat troškou čokolády a dáme do chladu ( nejlépe do lednice přes noc ) odležet. Před podáváním můžeme pocukrovat.
....je to u nás ten nejoblíbenější dezert...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé