(recept
si oblíbilo 173 návštěvníků)
Naše rýže v troubě

Potřebné ingredience
rýže ne v sáčcích ale sypaná,cibule,solčanka,máslo nebo rama,skleněný nebo jiný pekáček s víkem
Postup přípravy
Dáme rozehřát troubu .Připravím si hrneček,kterým budu odměřovat:-).Platí že na jeden hrnek rýže potřebujeme 1,5 hrnku vody.,Naberu dva plné hrnky rýže a propláchneme rýži ve vlažné vodě .Nechám si sítku okapat.Připravím si pánev na které rozehřeju větší plnou lžíci másla nebo ramy,a přidám nakrájenou cibulku.Když je cibulka sklovatá,posypu hustě solčankou.A přisypu připravenou rýži.Minutku osmahnu a vysypu do pekáčku a přidám tři hrnky vařící vody.Přiklopím víkem a peču tak na 150 stupňů v troubě.Tak za deset minut je voda vypařená a rýže hotová.Je to jediná rýže kterou mi doma jedí,protože je sypká a nelepí se.Je výborná ke všemu a dá se jíst i samotná:-)
Dobrou chuť.
Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

mimicek
(upraveno)
25. 3. 2018, 19:31



nahlásit
milka1m1
(upraveno)
30. 4. 2016, 21:36
Ja delam Parbolaid a je to tip ryze,ktera je tuzsi.Do trouby staci obycejna ryze v papirovem sacku.
nahlásit

Jitaku
(upraveno)
30. 4. 2016, 11:34
moc nám chutná
Děkujeme




nahlásit

hebes
(upraveno)
21. 12. 2014, 7:43
...odzkoušeno a super
...vařila jsem jen sáčkovanou rýži, protože moje pokusy o klasickou nedopadly dobře
...ale tento recept nemá chybu ...jinou už nedělám
...všem doporučuji vyzkoušet a děkuji za prima recept






nahlásit

ZDENDA57
(upraveno)
9. 1. 2014, 18:04
Ja ji uz tak delam roky a jina nam uz nechutna.





nahlásit
vanila
(upraveno)
4. 4. 2013, 12:49
Dobrý den, mám dotaz - vy píšete, že za 10 minut při 150 st. by měla být hotová, já ji měla až po hodině... a to jsem měla vyhřátou troubu na 200 st. - páč jsem pekla kuřátko. Dělala jsem ale rýži Parbolaid - nemůže to být tím? Jinak byla velmi dobrá

nahlásit

Krůžička
(upraveno)
5. 1. 2014, 15:13
@vanila
Myslím, že to bude tou Parboiled-ta se klasicky i v sáčcích vaří déle než obyč rýže.
nahlásit
majkoka
(upraveno)
24. 2. 2013, 21:46
Rýže je vynikající,moc děkuji za recept.
nahlásit
helika23
(upraveno)
27. 1. 2013, 8:41
Veronika, o ryži to nie vždy platí, my napríklad dávame na jeden pohár ryže 2 poháre vody alebo vývaru, a väčšinou sa podarí.
. Ale každá ryža je svojská.

nahlásit
magsan
(upraveno)
26. 1. 2013, 21:37
musí tam být ta Solčanka? Snad ne.

nahlásit

enkka
(upraveno)
30. 12. 2012, 14:12

nahlásit

Irinka81
(upraveno)
30. 12. 2012, 13:32








nahlásit
brčule123
(upraveno)
9. 11. 2012, 17:13
Co je solčanka?Podravka?
nahlásit

ela4ground
(upraveno)
26. 3. 2013, 11:01
@brčule123
Solčanka je něco na způsob podravky, ale ze zdravé výživy, je z přírodních surovin a moř.soli, takže je vhodná i pro děti.
nahlásit

micka-j
(upraveno)
28. 10. 2012, 12:17
je vyborná jinou už nedělamdíky za receptík





nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
28. 9. 2012, 17:15



nahlásit

Evasma
(upraveno)
23. 9. 2012, 16:12
Rýže takto připravená je opravdu výborná a fakt jiná - lepší, než když se vaří normálně na sporáku. Díky. Eva



nahlásit

MatildaH
(upraveno)
6. 8. 2012, 12:46
výborná, díky za recept

nahlásit

anaba
(upraveno)
2. 8. 2012, 10:53
dělám taky tak,ale bez solčanky,tak to asi vyzkouším i s ní..díky za recept


nahlásit

JanaSL.
(upraveno)
3. 6. 2012, 13:26
dobrý recept
dneska jsme měli jako přílohu k omáčce a všem moc chutnalo




nahlásit
spílja
(upraveno)
24. 10. 2011, 13:31
Takto mě naučila dělat rýži moje babička.Díky moc že jste se o tento recept podělila s ostatními.Se sáčkovou rýží se opravdu nedá srovnat a při dodržení všech poměrů a rad se "nedá" zkazit.Já ještě dle babičky do připravené rýže v pekáčku přidávám 2-3 ks hřebíčku.Nejraději jji máme k vepřovému plátku na houbách a já specielně k ledvinkám na kari,které u nás bohužel kromě mě nikdo nejí.
nahlásit
seroquel
(upraveno)
16. 8. 2012, 16:55
@spílja
Dobrý den, velmi děkuji za recept, vynikající...prvně jsem ji dělala asi před 6ti týdny a od té doby každý týden. Dosud se u nás rýže jedla tak 1x za 2 měsíce a za trest... Děkuji
nahlásit

veronova
(upraveno)
10. 12. 2011, 9:35
@spílja

nahlásit

hana.54
(upraveno)
17. 11. 2011, 18:13
@spílja
TAKTO PODLE VÁS DĚLÁM RÝŽI JASMÍNOVOU A JE SUPER.
MANŽA O RÝŽI NESTOJÍ, ALE TUHLE DLABE I SAMOTNOU.
TED JSEM UDĚLALA S ČÍNOU A NEMÁ CHYBU




nahlásit

MiriKu
(upraveno)
24. 10. 2011, 13:01
Dobrý den! Minulý týden se mi podařilo zničit hrnec na rýži od Tupperware
- raději se neptejte jak jsem to dokázala, větrala jsem dva dny
... tak mi nezbylo, než pohledat, jak rýži uvařit jinak- vyzkoušela jsem dnes váš recept a asi už jinak dělat nebudu- je to vážně jednoduché
, celkem rychlé
a hlavně moc dobré
!! Dělala jsem ke králíkovi na smetaně, kluci králíka vyplivli
, ale rýži do sebe ládovali
.... je opravdu výborná!!! Děkuji za inspiraci!!!!!!! Hezký den! Miri








nahlásit

veronova
(upraveno)
10. 12. 2011, 9:34
@MiriKu
Dobry den
,uprimne receno ten Tupperware hrnec by me zajimal
,ale budu diskretni a ptat se nebudu
,kazdy mame sve dny
.Jsem rada,ze recept hodil a chutnal.Hezke proziti vanocnich svatku





nahlásit