(recept
si oblíbilo 47 návštěvníků)
Ananasové řezy - stojí za vyzkoušení
Potřebné ingredience
Na piškot: 6dkg másla, 20dkg cukru, 6ks vajec, 14dkg polohrubé mouky, 1/2 prdopeče, ořechy vlašské... Na krém: 20dkg másla, 15dkg cukr krystal, 1/2l mléka a 4 lžíce hrubé mouky (na kaši), 1 plechovka ananasu - pouze okapané ovoce.... Čokoládová poleva, hera na vymazání plechu
Postup přípravy
Nejdříve si plech s vysokým okrajem vymažeme poctivě Herou, pak na to poklademe vlašské ořechy (pulky, čtvrtky - tak cca 5cm od sebe,nahrubo). Připravíme si těsto na piškot. Z bílků si ušleháme krásný tuhý sníh. Do mísy dáme 6dkg másla, 20dkg cukru moučka a 6 žloutků a pořádně utřeme, do toho přimícháme 14dkg polohrubé mouky s 1/2 prdopeče a nakonec opatrně vmícháme již ušlehaný sníh. Těsto vlijeme na plech s ořechy, opatrně roztáhneme po celém plechu a dáme péct do trouby. Já peču na horkovzduch na 180°C cca 15-20 minut do mírného zezlátnutí (vyzkoušíme špejlí) a upečený korpus vyndáme a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme na krém kaši z 1/2 litru mléka, to dáme vařit a když je horké, tak pomalu přisypeme 4 vrchovaté polévkové lžíce hrubé mouky a řádně metličkou šleháme do ztuhnutí kaše. Kaši necháme vychladnout, občas promícháme. Do mísy si odvážíme 20dkg měkkého másla, 15dkg cukru krystalu, to utřeme, pak přidáme vychladlou kaši a řádně promícháme (vyšleháme) a nakonec přidáme na drobné kousky pokrájený okapaný ananas z jednoho kompotu (řádně nechat okapat). Na vychladlý piškot nandáme krém, necháme v lednici utuhnout a nakonec pokapeme čokoládou cik cak a opět dáme do ledničky. U nás je to ten nejoblíbenější moučník, ty ořechy se vpečnou do těsta a je to ňamina. Samotný piškot já osobně používám na různé moučníky, je rychlý a výborný. Vyzkoušejte a uvidíte, že se to nedá srovnávat s již notoricky známýma ananasovýma řezama s pomazánkovým máslem... Je to úplně jiný moučník.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
3. 8. 2015, 22:55
Paluna
(upraveno)
4. 8. 2015, 7:11
@laskonka333
Děkuji, určitě vyzkoušejte - jsou opravdu vynikající - synovcovi jsem je pekla 2x v týdnu a nedožily se druhého dne...
Vera N
(upraveno)
29. 7. 2015, 15:00
Paluna
(upraveno)
3. 8. 2015, 19:37
@Vera N
chucky 1111
(upraveno)
19. 10. 2012, 19:34
Tuto buchtu pečeme avšak pod hodně jiným názvem
kopretina123
(upraveno)
19. 10. 2012, 23:19
@chucky 1111
Že by starý známý Orgazmus?
Paluna
(upraveno)
20. 10. 2012, 21:14
@kopretina123
Ten receptík znám taky, ale tohle je něco jiného, žádná pomazánková másla, ovoce jen bez šťávy...., ale podle toho, jak u nás mizí rychlostí blesku, tak by si ten název zasloužila i tato
Paluna
(upraveno)
19. 10. 2012, 22:56
@chucky 1111
Jéé a jak se jmenuje u Vás? Že je výborná?
čarodka2
(upraveno)
16. 10. 2012, 21:01
díky za recept,k vypadá moc hezky, určitě vyzkouším.
Paluna
(upraveno)
19. 10. 2012, 0:34
@čarodka2
Nemáte zač, určitě vyzkoušejte - tohle už byly bohužel poslední 2 kousky, co zbyly...