(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Lívanečky z acidofilního mléka
Potřebné ingredience
4dcl acidofilního mléka (mám vyzkoušeno i z kefíru), 3 celá vejce, 30dkg hladké mouky, 2/3 prášku do pečiva, 1 polévková lžíce cukru, na obalení - 1ks vanilkového cukru, skořicové cukry či cukr krystal a skořice...
Postup přípravy
Všechny suroviny rozšleháme v míse (můžeme si pomoci ručním šlehačem či robotem), necháme cca 15 minut odstát a pak na pánvičce na oleji smažíme malé lívanečky (dělám lžící) a pečeme do zlatava (je to rychlovka). Ještě teplé obalujeme buď rovnou ve skořicovém cukru nebo si namícháme vanilkový cukr, cukr a skořici - záleží na chuti... Jsou super lehké, rychlé a výborné... Podáváme buď s ovocnou merendou nebo s marmeládkou a šlehačkou - prostě dle vlastní chutě a fantazie...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
tetakniha
(upraveno)
21. 8. 2014, 20:14
Jojo, dělám podobné a jsou výborné, půl litru kefíru, jedno vejce, 250 g polohrubé mouky, půl lžičky jedlé sody a špetka soli, vejce ušlehám s kefírem, vmíchám zbytek a taky lžicí dělám lívanečky, na trošce oleje, moje vnoučátka je zbožňují, namažu domácím džemem, nejradši mají morušový nebo borůvkový či ostružinový, prostě musí být tmavý, na to zakysanku a pak už boule za ušima, se skořicí jsem nezkoušela, ale napadlo mě, že bych je někdy vyzkoušela třeba s nějakou pomazánkou, co myslíte, mohlo by to být dobré, že
Paluna
(upraveno)
12. 7. 2015, 23:19
@tetakniha
želva17
(upraveno)
19. 10. 2012, 7:58
Mám vyzkoušeno moc dobré.
Paluna
(upraveno)
19. 10. 2012, 22:55
@želva17
Hafouš
(upraveno)
17. 10. 2012, 10:10
PAVLI,VYPADAJÍ MOC DOBŘE DNES SE NA NĚ CHYSTÁM,BUDOU K OBĚDU
Paluna
(upraveno)
19. 10. 2012, 0:35
@Hafouš
Tak jak Jani dopadly lívanečky? Doufám, že Vám chutnaly...