(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Babiččiny řepánky
Potřebné ingredience
Těsto=1/2 kg polohrubé mouky,1kostka droždí,80g cukru,2žloutky,vanilkový cukr,1hrnek mléka.Náplň=200g mletého máku,120g cukru,250ml mléka,1malá řepa.Olej na vymazání pekáčku a potření řepánků :-)
Postup přípravy
Z droždí,cukru a vlahého mléka utvoříme kvásek a pak přidáme mouku,vše prohněteme a necháme 30minut kynout v teple.Mezitím si nastrouháme řepu,přidáme cukr a v mléce povaříme alespon 5minut,pak do toho přisypeme mák.Povaříme ještě 5minut.Uděláme kousky těsta,podsypeme hladkou moukou a na každý kousek dáme řepovo makovou nápn a zabalíme.Dáme do vymazaného pekáčku,potřeme i řepánky olejem a pečeme v troubě dozlatova.Hotové pocukrujeme moučkovým cukrem.
Kynuté těsto
Svařená řepa v mléce
Mák
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Nadys
(upraveno)
20. 7. 2017, 11:19
Baika
(upraveno)
13. 10. 2012, 15:09
Díky za recept.Letos jsem si vypěstovala řepu cukrovku,tak určitě vyzkouším.Ale dcera nejí mák.Dají se použít místo máku ořechy?
chucky 1111
(upraveno)
20. 1. 2013, 8:15
@Baika
Děkuju,s ořechy jsem nezkoušela,ale zkuste tím se určitě nic nezkazí
chucky 1111
(upraveno)
13. 10. 2012, 11:39
Vyzkoušejte jsou výborné