(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Kvašená zelenina
Potřebné ingredience
zelenina - jakákoli
já kombinovala: mrkev, celer, zelí, cibule, ředkev, sůl, kopr-můžeme vynechat, kmín-také možno vynechat
Postup přípravy
Zeleninu si může každý namícht dle své chuti, já dávala tu, co máme na zahrádce. Množství každého také co kdo chce.
Zeleninu zastrouhat na hrubém struhadle nebo na robotu, ve větší nádobě osolit,pořádně promíchat a promačkávat tak, aby zelenina pustila šťávu - to je velice důležité, na 1 kg zeleniny dávám 1 rovnou lžičku soli.
Pak přendám do větší nádoby, já měla 4 litrovou láhev, namačkat po vrstvách, proložit koprem-stonek, namačkat tak, aby nahoře stála voda. Pak se zelenina zatíží, např. zavařovací lahví s vodou, postaví do misky-to je důležité, protože zelenina začne kvasit a ze sklenice přetéká voda. Nechá se v teple tak 3-4 dny, zelenina se přendá do malých skleniček a ukladní v chladnu. Vydrží určitě přes zimu. Je to výborné a zdravé.
Zeleninu zastrouhat na hrubém struhadle nebo na robotu, ve větší nádobě osolit,pořádně promíchat a promačkávat tak, aby zelenina pustila šťávu - to je velice důležité, na 1 kg zeleniny dávám 1 rovnou lžičku soli.
Pak přendám do větší nádoby, já měla 4 litrovou láhev, namačkat po vrstvách, proložit koprem-stonek, namačkat tak, aby nahoře stála voda. Pak se zelenina zatíží, např. zavařovací lahví s vodou, postaví do misky-to je důležité, protože zelenina začne kvasit a ze sklenice přetéká voda. Nechá se v teple tak 3-4 dny, zelenina se přendá do malých skleniček a ukladní v chladnu. Vydrží určitě přes zimu. Je to výborné a zdravé.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
9. 10. 2012, 15:04
Taky jsem to vloni dělala a je to moc dobré