LABUŽNICKÝ SENDVIČ S PEČENOU ZELENINOU - PODZIMNÍ STŘEDOMOŘSKÁ LAHŮDKA
Potřebné ingredience
Různá zelenina, nejlépe z farmářského trhu, určitě musí být hokkaido a česnek, dále dejte cokoli z jmenovaných - červená řepa, cuketa, papriky různých barev, fialová cibule, jarní cibulka... Dále dobré pečivo, jak komu chutná, my jsme vyzkoušeli jak bílou bagetku, tak tmavý celozrnný chléb. Poslední věc je nějaký čerstvý sýr k mazání - opět podle chuti, my máme rádi kozí, dáváme ale běžně i Lučinu nebo Almette (bez příchuti).
Postup přípravy
Hokkaido nakrájíme na velké kostky, cuketu na silná kolečka, cibuli na měsíčky, papriky na pruhy, červenou řepu na tenké "chipsy". Všechno kromě česneku promícháme na pečicím papíru na plechu s olivovým olejem. /Pro dva dospělé a dvě děti jsem použila půl menšího hokkaida, malou cuketu, tři papriky, čtyři malé cibulky, jednu malou řepu a pět stroužků česneku.Jak je vidět, přesně jsem zaplnila plech./
Česnek nakrájíme na tenká kolečka a shromáždíme ho na kraji plechu. Musíme ho vyndat, až začne na krajích zlátnout či hnědnout.
Plech dáme péci do trouby rozpálené na 200 stupňů, trvá to asitak 45 minut (česnek jsme ovšem vyndali dříve). Bude to nejen krásně barevné, ale i krásně vonět. Podzim, podzim, podzim.......,-)
Bagetku nebo chléb nakrájíme na tenké plátky (třeba ciabattu nejen napůl, ale spíš na tři pláty).
Každý plátek namažeme čerstvým sýrem a posypeme pečeným česnekem. Navrch pak navršíme tolik zeleniny, aby zcela pokryla pečivo. Ozdobíme bazalkou nebo třeba i kouskem limetky...
Zapíjíme burčákem nebo červeným vínem...
Dobrou chuť - a krásný podzim!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé