Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

LABUŽNICKÝ SENDVIČ S PEČENOU ZELENINOU - PODZIMNÍ STŘEDOMOŘSKÁ LAHŮDKA

0.0
LABUŽNICKÝ SENDVIČ S PEČENOU ZELENINOU - PODZIMNÍ STŘEDOMOŘSKÁ LAHŮDKA

Potřebné ingredience

Různá zelenina, nejlépe z farmářského trhu, určitě musí být hokkaido a česnek, dále dejte cokoli z jmenovaných - červená řepa, cuketa, papriky různých barev, fialová cibule, jarní cibulka... Dále dobré pečivo, jak komu chutná, my jsme vyzkoušeli jak bílou bagetku, tak tmavý celozrnný chléb. Poslední věc je nějaký čerstvý sýr k mazání - opět podle chuti, my máme rádi kozí, dáváme ale běžně i Lučinu nebo Almette (bez příchuti).

Postup přípravy

Postup je úplně primitivní, jídlo je levné a za chvíli hotové!

Hokkaido nakrájíme na velké kostky, cuketu na silná kolečka, cibuli na měsíčky, papriky na pruhy, červenou řepu na tenké "chipsy". Všechno kromě česneku promícháme na pečicím papíru na plechu s olivovým olejem. /Pro dva dospělé a dvě děti jsem použila půl menšího hokkaida, malou cuketu, tři papriky, čtyři malé cibulky, jednu malou řepu a pět stroužků česneku.Jak je vidět, přesně jsem zaplnila plech./

Česnek nakrájíme na tenká kolečka a shromáždíme ho na kraji plechu. Musíme ho vyndat, až začne na krajích zlátnout či hnědnout.

Plech dáme péci do trouby rozpálené na 200 stupňů, trvá to asitak 45 minut (česnek jsme ovšem vyndali dříve). Bude to nejen krásně barevné, ale i krásně vonět. Podzim, podzim, podzim.......,-)

Bagetku nebo chléb nakrájíme na tenké plátky (třeba ciabattu nejen napůl, ale spíš na tři pláty).
Každý plátek namažeme čerstvým sýrem a posypeme pečeným česnekem. Navrch pak navršíme tolik zeleniny, aby zcela pokryla pečivo. Ozdobíme bazalkou nebo třeba i kouskem limetky...

Zapíjíme burčákem nebo červeným vínem...

Dobrou chuť - a krásný podzim!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

gabikaKa 6. 7. 2015, 16:08
Ja pečenú alebo dusenú zeleninu milujem. Ani k nej nemusím mať pečivo. (Y) (Y) (Y)
Ramb.ík 6. 7. 2015, 14:49
právě jsem to vyndala z trouby ..jen tam nemám zatím hokaido, ale červenou repu ( tu co prodávají zatavenou a uvarenou) , cuketky, cibuli a papriku (Y)
dannella 26. 10. 2012, 22:39
čerstvý sýr , na ty bagetky nemám , ale zkusím to se zakysanou smetanou , to bude taky dobrota (Y)
DaPako 26. 10. 2012, 18:05
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) vypadá to luxusně |:o) |:o) |:o) už vím,co budu zítra vařit,díky moc za inspiraci PS Děvčata,nehádejte se..je to škoda,člověka to jen otráví
tomulinecek 26. 10. 2012, 17:55
Dala bych si hned |:o) |:o) |:o)určitě vyzkouším
želva17 24. 10. 2012, 11:29
Co to je *-) *-) *-) +o(
maruška 26. 10. 2012, 17:16
@želva17 Houno ,-) pardon,ale na blbou otázku.... jinak jídlo vypadá dobře.... pokud se vám tohle nezdá, tak mrkněte do receptů na párky se špagetama...vypadá to luxusně
Dan.ka 26. 10. 2012, 17:06
@želva17 Jste se nenaučila číst? *-)
Nadys 26. 10. 2012, 12:48
@želva17 :^) *-) *-) Potřebujete brejle nebo kus mozku? :^)
mikulíci 26. 10. 2012, 12:55
@Nadys (smich) (smich) (smich)
lenina 26. 10. 2012, 12:43
@želva17 Že by jídlo?A vypadá dobře :-)
pavlinka+jiříček 26. 10. 2012, 12:36
@želva17 pečená zelenina,to nevidíte? *-)dělám doma něco podobného,je to výborné a jestli vám se to ekluje,tak si nechte přiblblé otázky,teda spíš ty smajly
PetraRol 16. 10. 2012, 19:38
Jéééé já tu vůni podzimu cítím až sem. Tohle vyzkouším. (Y) (Y)
bedyk 16. 10. 2012, 19:02
Vyborne, urcite jsem nedelala naposledy (Y)
kachena 11. 10. 2012, 16:08
(Y)mám na to chuť (L)
horizont 11. 10. 2012, 16:01
krásně to vypadá, a co sůl?
pavlinka+jiříček 26. 10. 2012, 12:40
@horizont jo,já dělám podobně a dávam,bylinkové soli,trochu sojovky a sušenou bazalku a je to dobrota (zajic) ,-)
enkka 7. 10. 2012, 14:21
(Y)úúúúúžasnééé (Y)
Strepitula 7. 10. 2012, 14:04
(clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie