Maďarská fazolačka

Potřebné ingredience
1cibule, plechovka fazolí nebo předem namočené fazole, anglickou slaninu nebo vepř.koleno, mrkev, ml.papriku, vajíčko, polohr.mouku, kysanou smetanu (nebo sladkou smetanu), stačí půl kelímku, 2stroužky česneku a kousek petržele, 3kuličky nového koření a pár kuliček pepře (kuličky nemusí být, já dávám téměř do každé polévky)
Postup přípravy
Tento receptík jsem odkoukala od maďarských přátel, říkali ji GUJÁŠ. Nevím, zda je to přesně, tak je to asi taková "moje maďarská fazolačka". Manžel ji miluje. Dělám k tomu pak jen třeba palačinky, protože je dost sytá.

tyto fazole kupuji v Kauflu, jsou červené, i nálev je od nich červený, tak pěkně zabarví polévku

Osmažím cibulku a ang.slaninu nebo koleno (v tomto případě jsem dala mleté maso, ale nemá to tu správnou chuť :-(

Přidám mrkev, masox jen pokud dávám ml.maso, trošku papriky a naleju fazole s vodou, kousíček petržele a 2 stroužky česneku

Mezitím nachystám těstíčko na nočky a nakraju na malé kousky

nechám nočky zavařit a dochutím solí, popř. trošku přibarvím gulášovým kořením, pokud mám

Nakonec přidám smetanu a mrkev nakraju na kolečka
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé