Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Podzimní bábovka

0.0
Podzimní bábovka

Potřebné ingredience

3 hrnky hrubé mouky, 2 hrnky mléka, 1 hrnek oleje, 1 hrnek cukru krystal, 2 vejce, vanilkový cukr, prášek do pečiva, 2 lžíce rumu, 3 lžíce citronové šťávy,trocha mleté skořice, 2 nahrubo nastrouhaná jablka, 1 větší mandarinka, špetka soli tuk a mouka na vymazání bábovkové formy

Postup přípravy

V míse do pěny vyšleháme vejce s cukrem, přidáme mléko, olej, citronovou šťávu a rum. Nakonec vmícháme mouku, kypřící prášek, van.cukr, skořici a sůl. Přidáme nastrouhaná jablka, nakrájenou oloupanou mandarinku a umícháme hladké těsto. Vlijeme do formy a dáme péct na 180 st. zhruba 50 min.
Bábovka je měkoučká, nadýchaná, voňavá a neskutečně dobrá.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

packa2 7. 11. 2012, 15:44
Dobrý den, bábovku jsem také vyzkoušela, chutnalo nám, byla jemná né moc sladká, což nám vyhovuje...:o) ale těsta je opravdu hodně, alespon do té mé formy na bábovku, takže jsem zbytek dala ještě do menší formy na chlebíček. ,-) :-)
brdy 31. 10. 2012, 16:24
Přeji hezký den, bábovku jsme vyzkoušela. Bohužel jsem buď udělala někde v postupu chybu, nebo máme rádi jiné moučníky. Připadala nám hutná, nebylo to ono. Ale jsem ráda, že Vám se podařila (wash)
bukynacka 31. 10. 2012, 15:07
Bábovku jsem zkoušela o víkendu. Je VYNIKAJÍCÍ. Nádherně vláčná. Pro manžela byla málo sladká ale mě naprosto vyhovovala. Jen jsem do bábovky přidala kousky hořké čokolády. Jen těsta bylo zbytečně moc do bábovkové formy, a tak jsem zbytek dala do silikonových forem na mufiny které jsou celkem dost velké, takže z této dávky jsme měli bábovku a 10 mufinů ale rozhodně nelituju- za 2 dny nezbylo vůbec nic. Obrovská mňamka (clamp) (clamp) (clamp) (pl)
cornysek 6. 10. 2012, 14:28
To vypadá voňavě :-p, kde jsou jablíčka, tam je dobroučko :-) :-) dávám si Vás do své sbírečky a brzo receptík vyzkouším (jablka)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie