(recept
si oblíbilo 21 návštěvníků)
Zimní / pečený čaj
Potřebné ingredience
2 kg ovoce , 1 kg cukru písek půl sáčku skořice 8 ks hřebíčků hřebíček sklenice na zavařování
Postup přípravy
pokud máme ovoce ze zahrádky a už vás ty bublaniny nudí, vyřešte to tímto čajem.
ingredience jsou na 2 kg různého ovoce.
ovoce si omyjeme, případně odstraníme pecky apod, nakrájíme ho na kousky a dáme do pekáče, přidáme celý 1 kg cukru krupice, půl sáčku skořice a 8 kousků hřebíčků.
Vše pořádně promícháme a pečeme na 180 stupnu cca 45 minut, během pečení ho občas promícháme.
Po upečení, necháme čaj schladnout a plníme ho do zavařovacích sklenic, zavařujeme na 80 stupnu 20 minut,
ingredience jsou na 2 kg různého ovoce.
ovoce si omyjeme, případně odstraníme pecky apod, nakrájíme ho na kousky a dáme do pekáče, přidáme celý 1 kg cukru krupice, půl sáčku skořice a 8 kousků hřebíčků.
Vše pořádně promícháme a pečeme na 180 stupnu cca 45 minut, během pečení ho občas promícháme.
Po upečení, necháme čaj schladnout a plníme ho do zavařovacích sklenic, zavařujeme na 80 stupnu 20 minut,
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
miki_z
(upraveno)
13. 11. 2012, 16:47
Právě se mi dělá čajíček v troubě. Použila jsem 3/4kg rybízu, 3/4kg jablek, 2 citrony, asi 3/4kg cukru a směs koření na svařené víno.. Je to krásně voňavý a výborný čajíček. To koření chce ale drcené, ne nějaké instantní. Poprvé jsem zkoušela variantu bez rybízu, jen jsem namíchala ovoce-jabka, jahody, švestky a nebylo to moc dobré. Určitě to chce, alespoň polovinu z celkového množství ovoce, něco kyselého. (Y
lekeskab
(upraveno)
22. 10. 2012, 20:11
Moni a je možné tam dát třeba i broskve z plechovky?Nemáte vyzkoušené? Díky
miki_z
(upraveno)
13. 11. 2012, 16:49
@lekeskab
Dejte to péct jen s tou šťávou z broskví a pokrájené broskve tam přidejte až ke konci pečení. Nebudou pak tak rozblemcané
11Monča11
(upraveno)
23. 10. 2012, 15:35
@lekeskab
Dobrý den já když nemám čerstvé jahody nebo ich mám málo, dám tam z konzervy, ale broskve jsem nezkoušela, jen u těch broskví bych možná měla strach z důvodu, že se rozblemtají Jelikož když je tam dávám čerstvé poměrně tvrdé v čaji jsou hodně měkký, bojím se aby vám tam ty broskve z plechovky neudělali neplechu Kdyby jste zkoušela držím pěstičky a budu ráda jak se vám to povedlo
cipkacipka
(upraveno)
8. 10. 2012, 20:52
děláme podobný,ale tam je jako základ 1 kg rybízu..moc nám tam nechutná...tady to nemusí být? a dá se dělat i z mraženého ovoce? díky
11Monča11
(upraveno)
10. 10. 2012, 23:00
@cipkacipka
Janí, jen ryízový je pro nás moc kyselý dělám především ze zmraženého ovoce, jelikož od léta střádáme ovoce ze zahrádky , něco sdělám na buchty atd.. a zbytek dám do mrazáku, tedy jablko a hrušky nedoporučuji zmražený, není to dobrý, jinak merunky, jahody, třešně, ryíz, švestky, blumy atd.. mám zmražený.. v čaji mám i broskve ty jsem koupila v obchodu a ty tam jsou vynikající zkuste tento.. určitě vás nadchne