(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Cizrnový salát s pečenými paprikami
Potřebné ingredience
Cizrna, 2 - 3 papriky, česnek, bylinky a koření podle chuti, olivový olej, kvalitní ocet a sójová omáčka, sýr Feta nebo balkánský sýr
Postup přípravy
Celé papriky potřeme olivovým olejem a pečeme do mírného zhnědnutí v troubě vyhřáté na 250 stupňů cca 25 minut. Poté papriky dáme do sáčku, aby se zapařily a šly dobře oloupat. Papriky oloupeme, nakrájíme, přidáme utřený česnek, pepř, sůl, čerstvé i sušené bylinky, doporučuji petrželku a bazalku. Trochu octa, používám umeocet a sójovou omáčku Shoyu. Dochutíme raději více, jelikož výsledná papriková směs dochutí i samotnou cizrnu. Necháme odležet.
Cizrnu si namočíme den předem, vodu slijeme a uvaříme v nově napuštěné vodě do měkka, cca hodinu. Lze použít i cizrnu z konzervy.
Uvařenou cizrnu scedíme, pokapeme olivovým olejem a přimícháme paprikovou směs. Přidáme sýr, popř. olivy. Podáváme hned nebo vychlazené z lednice.
Dobrou chuť.
Cizrnu si namočíme den předem, vodu slijeme a uvaříme v nově napuštěné vodě do měkka, cca hodinu. Lze použít i cizrnu z konzervy.
Uvařenou cizrnu scedíme, pokapeme olivovým olejem a přimícháme paprikovou směs. Přidáme sýr, popř. olivy. Podáváme hned nebo vychlazené z lednice.
Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé