(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Italský pudink Pannacotta
Potřebné ingredience
1/4 litru vody na změkčení želatiny 2 a 1/2 lžičky práškové želatiny 1 a 1/4 hrnku smetany ke šlehání 1/2 šálku cukru krupice 300ml bílého smetanového jogurtu lžička vanilkového cukru 2 lžičky citronového aroma, šťáva z 1 citronu
Postup přípravy
Želatinu namočíme do vody. Smetanu vlijeme do kastrůlku na sporáku,
přisypeme cukr a za stálého míchání necháme rozpustit. Přilijeme
rozpuštěnou želatinu, promícháme, stáhneme z ohně a vmícháme jogurt,
vanilkový cukr, citronovou šťávu a citronové aroma. Na stěny formiček
vymastíme máslem, vlijeme smetanovou hmotu a v chladu ji necháme
ztuhnout, nejlépe přes noc.
Před vyklopením formičky na chvilinku ponoříme do horké vody, pudink
opatrně odlepímee od stěn. Pomalu překlopíme na talířek.
Je opravdu jednoduchý!
Dobrou chuť
přisypeme cukr a za stálého míchání necháme rozpustit. Přilijeme
rozpuštěnou želatinu, promícháme, stáhneme z ohně a vmícháme jogurt,
vanilkový cukr, citronovou šťávu a citronové aroma. Na stěny formiček
vymastíme máslem, vlijeme smetanovou hmotu a v chladu ji necháme
ztuhnout, nejlépe přes noc.
Před vyklopením formičky na chvilinku ponoříme do horké vody, pudink
opatrně odlepímee od stěn. Pomalu překlopíme na talířek.
Je opravdu jednoduchý!
Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé