(recept
si oblíbilo 25 návštěvníků)
Hermelínové kuře
Potřebné ingredience
Originální recept: 1 celé kuře, 2 hermelíny, 2 smetany ke šlehání, koření "Karí - Thajský typ", pepř bílý mletý, sůl
Já dělala: 3 kuřecí stehýnka, 1 hermelín, 1 smetana ke šlehání, koření Kari, pepř černý mletý, sůl
Postup přípravy
Kuře naporcujeme, omyjeme, osolíme, posypeme podle chuti bílým mletým pepřem a směsí koření "Karí- Thajský typ". Já jsem si ho pořídila, má oranžovou barvu, kdo nemá klidně může použít klasické kari. Takto připravené maso naskládáme do pekáče, přidáme na plátky nakrájené hermelíny a to celé zalijeme šlehačkami. Pečeme zakryté 35-40 minut při teplotě 200oC. V průběhu pečení občas maso polijeme vypečenou šťávou. Nakonec přidáme hrst nasekané omyté čerstvé petrželky (dnes jsem neměla), vše v pekáči promícháme a dáme odkryté ještě na pět minut do trouby.
Jako přílohu podáváme vařený brambor, kaši, bramborový knedlík, hranolky nebo krokety.
Nám k tomu chutná ta kaše, zkuste je to dobrota:-)
Jako přílohu podáváme vařený brambor, kaši, bramborový knedlík, hranolky nebo krokety.
Nám k tomu chutná ta kaše, zkuste je to dobrota:-)
Kuře posolíme, opepříme a posypeme kari kořením.
Poklademe plátky hermelínu
A zalejeme šlehačkou
A je hotovo:-)
A podáváme např. s bramborovou kaší a ledovým salátem:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lilly029
(upraveno)
8. 3. 2008, 10:11
Včera jsme zkoušeli vaše kuřátko k obědu a nemělo chybu,kdo by neměl rád hermelín,že? Nejspíš v neděli budeme dělat zase!!! Super nová úprava kuřecího masa,které máme tak rádi
adriM
(upraveno)
8. 3. 2008, 13:40
@lilly029
Elen to je moc fajn, že vám chutnalo, ta hermelínová kůrčička a omáčka nemá chybu, že? Děkuji za hezký komentář