(recept
si oblíbilo 46 návštěvníků)
PROŠÍVANÁ DEKA - tvarohový moučník co nevydrží,mrkněte na detailní fotku ,-)
Potřebné ingredience
na těsto: 4 vejce, 2 hrnky cukru - používám klasický krupicový cukr, 1/2 hrnku oleje, 1/2 hrnku teplé vody, 2 hrnky plhr. mouky, 3 lžíce kakaa, 1 kypřící prášek do pečiva tvarohová mřížka: 2 tvarohy, 1/2 kelímku smetany na šlehání (tekuté, neušlehané), 1 celé vejce, 1 vanilkový cukr, 1 pudinkový vanilkový prášek, trocha cukru na přislazení (lze dosladit glukopurem)
Postup přípravy
Nejdřív si rozehřejte troubu na 175 st, tím se vše urychlí a ve finále Vás příprava i s pečením vyjde na hodinku - ani ne.
Poté se pusťe do tvarohu - do mísy postupně dejte všechny přísady na tvarohovou hmotu a pěkně je smíchejte dohromady, mně s tím vždy pomáhá dcerka, je to snadné. Hmotu použijete nakonec, kdy ji budete stříkat na těsto na plechu.
A nyní těsto - ve větší míse utřete celá vejce s krupicovým cukrem, pak přidejte olej, poté vodu a pak oparně přimíchávejte mouku. Na závěr vmíchejte kypřící prášek rozmíchaný v trošce mouky, prostě klasika. Je to fofr.
Těsto můžete nechat světlé, ale mramorované je to efektní, to pak stačí po odlití poloviny těsta na plech smíchat zbytek v míse s kakaem a cik cak to nalít na světlé těsto na plechu.
Do vymazaného a vysypaného pekáče tedy nalijte těsto, pěkně ho urovnejte a začnětě zgobit tvarohem, pěkně do mřížky, já vždy naláduju zdobičku a pak to jde samo, jen mám tvaroh až za ušima :-)
No a když to je, tak to dejte pěkně do trouby, dneska jsem to měřila a při rozehřáté troubě jsem to pekla 35 minut, ale každá trouba peče jinak, chce to hlídat a zkoušet špejlí,
No a to je vše, po vychlazení a rozkrájení se to u nás z talířů ztrácí raketovou rychlostí :-)
PŘEJI MOC DOBRÉ POCHUTNÁNÍ!!!!
Poté se pusťe do tvarohu - do mísy postupně dejte všechny přísady na tvarohovou hmotu a pěkně je smíchejte dohromady, mně s tím vždy pomáhá dcerka, je to snadné. Hmotu použijete nakonec, kdy ji budete stříkat na těsto na plechu.
A nyní těsto - ve větší míse utřete celá vejce s krupicovým cukrem, pak přidejte olej, poté vodu a pak oparně přimíchávejte mouku. Na závěr vmíchejte kypřící prášek rozmíchaný v trošce mouky, prostě klasika. Je to fofr.
Těsto můžete nechat světlé, ale mramorované je to efektní, to pak stačí po odlití poloviny těsta na plech smíchat zbytek v míse s kakaem a cik cak to nalít na světlé těsto na plechu.
Do vymazaného a vysypaného pekáče tedy nalijte těsto, pěkně ho urovnejte a začnětě zgobit tvarohem, pěkně do mřížky, já vždy naláduju zdobičku a pak to jde samo, jen mám tvaroh až za ušima :-)
No a když to je, tak to dejte pěkně do trouby, dneska jsem to měřila a při rozehřáté troubě jsem to pekla 35 minut, ale každá trouba peče jinak, chce to hlídat a zkoušet špejlí,
No a to je vše, po vychlazení a rozkrájení se to u nás z talířů ztrácí raketovou rychlostí :-)
PŘEJI MOC DOBRÉ POCHUTNÁNÍ!!!!
Prošívaná deka - pěkné šikmé kostičky, tvaroh nesmí být moc řídký, aby se kostkování neztratilo
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
babičkakvětka
(upraveno)
12. 4. 2015, 9:17
zrovna ji mám v troubě je nádherná a určitě bude mňamková s
žingi
(upraveno)
5. 10. 2012, 19:13
krásná,taky ji máme rádi
cornysek
(upraveno)
4. 9. 2016, 10:56
@žingi
je na ni radost pohledět, zvlášť když se povede to "prošívání"
radnika
(upraveno)
3. 10. 2012, 18:32
MŇAMKA
kopretin.a
(upraveno)
30. 9. 2012, 9:34
tahle buchta je tu už asi tak 30x stačí zadat "prošívaná deka" nebo "fešák"
cornysek
(upraveno)
30. 9. 2012, 17:41
@kopretin.a
to ano, stejně jako dušená mrkev nebo cokoliv jiného, já jsem si prostě vložila svůj nej recept a těch zbylých 30 tím určitě strádat nebude
Bylinka1
(upraveno)
5. 10. 2012, 18:34
@cornysek
darinka30
(upraveno)
29. 9. 2012, 20:00
cornysek
(upraveno)
30. 9. 2012, 9:30
@darinka30
děkuji za pochválení