(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Vepřová panenka a rizoto s liškami
Potřebné ingredience
vepřová panenka rýže Arborio lišky nebo jiné čerstvé houby 1 litr vývaru 1 dl bílého vína 1 cibule sůl pepř bylinky - např. tymíán olivový olej máslo parmazán
Postup přípravy
Panenku odblaníme, osolíme, opepříme, potřeme ol. olejem a zprudka opečeme ze všech stran. Poté vložíme do pekáčku a dáme do trouby cca na 160st na 20 minut.
Na ol. oleji zpěníme cibulku najemno, přidáme rýži na rizoto a necháme rýži obalit v oleji. Zastříkneme bílým vínem a necháme odpařit. Poté přidáváme vývar, dokud ho rýže snese. Po 15 minutách přidáme pokrájené houby.
Na konci přidáme kostičku másla a nastrouhaný parmazán dle chuti.
Na ol. oleji zpěníme cibulku najemno, přidáme rýži na rizoto a necháme rýži obalit v oleji. Zastříkneme bílým vínem a necháme odpařit. Poté přidáváme vývar, dokud ho rýže snese. Po 15 minutách přidáme pokrájené houby.
Na konci přidáme kostičku másla a nastrouhaný parmazán dle chuti.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
KáKá
(upraveno)
11. 1. 2016, 13:53
mfilipek
(upraveno)
22. 3. 2015, 9:58
Nase oblibene
minimaxinka
(upraveno)
18. 11. 2013, 11:09
právě dovařeno, jen tedy bez vína ale je to lahůdka i bez panenky je to výborné!!!!
kikiriki
(upraveno)
21. 10. 2012, 0:07
Dobrý večer, Zítra bych Vaší panenku chtěly dělat,chci se prosím zeptat,pečete jí celých 20min. na 160 stupnů v zakrytem pekáči,nebo odkrytém a podlevate trochu vodou,nebo vůbec????Děkuji předem za odpověd Kristýna
HedvikaSibyla
(upraveno)
29. 9. 2012, 15:23
Zkusím, vypadá to úžasně jedle
Visnery
(upraveno)
29. 9. 2012, 11:48
Tak tohle je presne moje krevni skupina..