(recept
si oblíbilo 25 návštěvníků)
♣ Perníkové trdelníky ♣
Potřebné ingredience
Těsto: 300-400g hladké mouky, 40g másla či Hery, 1 lžička perníkového koření, 2 žloutky, 1a1/2 lžičky cukru, 20g droždí, 200ml vlahého mléka, špetka soli a 1 lžička kypřícího prášku do perníku-nemusí být. Na potření: bílek. Na oválení: krystal.cukr, sekané či mleté ořechy nebo mandle smíchané s krupicovým cukrem nebo můžete použít skořicový cukr a pod.
Postup přípravy
Pracovní postup je nafocen a vložen u mého předešlého receptu ♦´Staročeské trdelníky´♦ :-)
Těsto necháme vypracovat v domácí pekárně v programu Těsto. Pokud se vám bude zdát při hnětení řídké, přisypte trochu mouky, ať je konzistence těsta hustší. Vykynuté rozdělíme na vále zhruba na 20-25 stejných kousků, každý dílek jemně poválíme na hada dlouhého cca 25cm a pak navineme s menšími mezírkami na klasickou trubičku. Nijak trubičky nemastíme, trdelníky jdou po upečení i tak krásně stáhnout.
Po navinutí hada trubičku jemně poválíme, až se těsto zploští a odložíme na plech vyložený pečícím papírem, kde je ještě necháme vykynout, to trvá cca 10minut, záleží na teple v místnosti.
Poté každou trubičku potřeme kolem dokola rozšlehaným bílkem, oválíme v krystalovém cukru nebo v nasekaných ořechách smíchaných s krupic. cukrem a položíme zpět na plech.
Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme na 160°C 25-30minut, prostě do zrůžovění.
Hned po upečení můžeme stahovat z trubiček, pozor na prstíky, pálí to:-)
Perníkové trdelníky jsou lahodné, voňavé a úplně stačí použít na oválení jen cukr, i bez oříšků jim nic nechybí.
Při pečení se na nich vytvoří cukrová krustička.
Pro milovníky perníků a perníčků ideální pečivo, kterým neurazíte ani návštěvy:)
Dobrou chuť!
Těsto necháme vypracovat v domácí pekárně v programu Těsto. Pokud se vám bude zdát při hnětení řídké, přisypte trochu mouky, ať je konzistence těsta hustší. Vykynuté rozdělíme na vále zhruba na 20-25 stejných kousků, každý dílek jemně poválíme na hada dlouhého cca 25cm a pak navineme s menšími mezírkami na klasickou trubičku. Nijak trubičky nemastíme, trdelníky jdou po upečení i tak krásně stáhnout.
Po navinutí hada trubičku jemně poválíme, až se těsto zploští a odložíme na plech vyložený pečícím papírem, kde je ještě necháme vykynout, to trvá cca 10minut, záleží na teple v místnosti.
Poté každou trubičku potřeme kolem dokola rozšlehaným bílkem, oválíme v krystalovém cukru nebo v nasekaných ořechách smíchaných s krupic. cukrem a položíme zpět na plech.
Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme na 160°C 25-30minut, prostě do zrůžovění.
Hned po upečení můžeme stahovat z trubiček, pozor na prstíky, pálí to:-)
Perníkové trdelníky jsou lahodné, voňavé a úplně stačí použít na oválení jen cukr, i bez oříšků jim nic nechybí.
Při pečení se na nich vytvoří cukrová krustička.
Pro milovníky perníků a perníčků ideální pečivo, kterým neurazíte ani návštěvy:)
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
26. 3. 2013, 16:48
juhelka
(upraveno)
1. 10. 2012, 16:16
Vypadají luxusně, s dovolením si dávám mezi oblíbené a při nejbližší příležitosti je vyzkouším.
Kamis1
(upraveno)
1. 10. 2012, 10:22
Jenže jarmarkové nejsou s perníkovým kořením .....Nebo snad jiný kraj, jiný mrav?
vladkadasva
(upraveno)
1. 10. 2012, 15:41
@Kamis1
Aby nedocházelo k nespokojenostem s názvem, byl upraven. Snad už nebude vadit?